Una dintre cele mai importante extensii urbanistice ale Clujului, Bună Ziua, cunoscută îndeobşte prin prisma haosului imobiliar, a reuşit coagularea unei comunităţi tinere în jurul vestitei, deja, biserici de lemn.
Biserica de lemn, provizorie, din Bună Ziua, un mic giuvaier arhitectural ortodox, este, deocamdată, unicul spaţiu social, de închegare comunitară a noului cartier. În viitorul imediat se întrevede construcţia unei biserici de zid, a unei grădiniţe şi a unui parc, împreună cu dezvoltarea unui ansamblu imobiliar aerisit. Proiectul a primit acceptul Comisiei de urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.
Preotul Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Mina", dr. pr. Dumitru Bărbos, relevă implicarea enoriaşilor din Bună Ziua în proiectele sociale iniţiate de biserică. „Sărbătorile au ceva cu totul aparte. Cum spunea frumos părintele Stăniloaie, ele „ne înveşnicesc". În special sărbătorile de iarnă ne îndeamnă la multă bucurie, pace, iubire. Pentru ca acestă încărcătură a sărbătorilor să fie deplină, ea trebuie împărtăşită. O împărtăşim în familie, la nivelul comunităţii bisericeşti, dar ea trebuie extinsă şi în zonele unde oamenii sunt puţini mai vitregiţi în aceste vremuri", afirmă părintele paroh.
Unde s-au dus donaţiile enoriaşilor din Bună Ziua în preajma sărbătorilor: „La nivel de parohie, ne-am gândit, prin Comitetul şi Consiliul parohiale şi întreaga comunitate, să venim în sprijinul celor nevoiaşi. În acest sens am avut câteva acţiuni caritabile: la Preventoriul de copii de la Ilişua, la Căminul de bătâni de la Dej, apoi avem câteva familii în Cluj pe care le ajutăm atât cu alimente cât şi cu bani, avem câteva şi în afara Clujului, am fost şi la Pata Rât. Acolo e mai greu, pentru că nevoile sunt foarte mari", explică părintele Dumitru.
Pentru preot, nivelul de implicare a credincioşilor din Bună Ziua în preajma sărbătorilor e un model: „Ce m-a