Pentru cei mai mulţi dintre noi, perioada sărbătorilor înseamnă familie, prieteni, mâncare bună şi, desigur, cadouri. Pentru hoţi însă, sărbătorile reprezintă oportunitatea de a pune mâna pe darurile şi bunuri de valoare din locuinţele lăsate libere.
Majoritatea spărgătorilor de locuinţe sunt oportunişti şi vor încerca să pătrundă în locuinţe când proprietarii sunt plecaţi. Vizate întotdeauna sunt obiecte uşor de revândut precum bijuterii şi electronice. Aşa că, pe lângă savurarea perioadei festive, nu omiteţi siguranţa locuinţei sau a afacerii dumneavoastră. Cu câteva precauţii simple veţi ţine la distanţă chiar şi pe cei mai determinaţi răufăcători.
1. Asiguraţi-vă că sistemul de monitorizare video este funcţional. E posibil să fi trecut ceva timp de când v-aţi uitat atent la camerele de supraveghere şi aţi verificat dacă funcţionează cum trebuie. Poate aţi făcut şi nişte schimbări în aşezarea mobilierului sau a vegetaţiei din grădină. Verificaţi fiecare cameră pentru a vă convinge că acoperă încă zona dorită. Imaginile trebuie să fie clare şi fără interferenţe, iar unitatea de înregistrare să stocheze înregistrările.
2. Cei care nu au un sistem de supraveghere instalat şi au un buget mai restrâns, pot încerca montarea unor camere false. Aveţi grijă însă. Dacă mergeţi la cacealma aveţi grijă să mergeţi până la capăt. Alegeţi camere cu un aspect cât mai realist, fără faimosul “beculeţ roşu” care ar trebui să intimideze intruşii dar care reuşeşte doar să anunţe că acea cameră este o cameră falsă. De asemenea, aveţi grijă să lăsaţi şi o porţiune vizibilă de cablu plecând de la cameră. Hoţii nu sunt proşti.
3. Decoraţiunile de Crăciun vă pot încurca sistemul de securiate. Este posibil ca toate podoabele de sărbători să dea peste cap senzori de mişcare sau să obstrucţioneze cadrul unor camere de supraveghere. Faceţi o verificare.
4. Dacă a