În conturarea bugetului pe anul viitor, edilii iau în calcul veniturile care se vor încasa până la finele acestui an, care, conform estimărilor vor fi cu 4 – 4,5 milioane mai mici decât cele preconizate, ţinând cont că astăzi este ultima zi în care braşovenii îşi mai pot plăti dările pe anul în curs. Viceprimarul Adrian Atomei a ţinut să sublinieze faptul că, la fel ca în acest an, la capitolul „bunuri şi servicii” cheltuielile se vor face chibzuit, astfel încât să se poată acoperi doar strictul necesar.
În 2013, bugetele alocate întreţinerii spaţiilor verzi, reparaţiilor de străzi sau deszăpezirii au fost mai mici cu 20% faţă de anul trecut şi cel mai probabil cuantumurile vor rămâne la fel şi în 2014 sau chiar mai mici. De exemplu, pentru întreţinerea şi repararea străzilor principale şi secundare, au fost alocate 76,9 milioane de lei, faţă de 95,5 milioane de lei în 2012, pentru amenajarea zonelor verzi şi a parcurilor, 4,8 milioane de lei, faţă de 5,9 milioane de lei, în condiţiile în care solicitările pe 2013 erau de 7 milioane de lei, pentru achiziţia de material dendrologic, s-au alocat 1,5 milioane de lei, deşi solicitările erau de 2,2 milioane de lei, iar pentru achiziţia de mobilier urban s-au alocat 900.000 de lei, cu 19% mai puţin faţă de anul trecut, când la acest capitol s-au cheltuit 1,1 milioane de lei. Totodată, anul acesta s-au cheltuit mai puţini bani pentru curăţenia de pe domeniul public, 10 milioane de lei, în condiţiile în care anul trecut se cheltuiseră pentru acest serviciu 11,7 milioane de lei, iar pentru deszăpezire, 7 milioane de lei, faţă de 8,2 milioane de lei, cât au fost alocaţi în 2012.
Viceprimarul a mai ţinut să precizeze faptul că în conturarea bugetului pe 2014 vor fi luate în calcul şi performanţele făcute de unii sau de alţii, iar cei care nu au avut rezultate, vor primi mai puţin. „Vom lua o decizie la început de