Revoluţia Română din 1989 a produs, pe lângă dramele românilor şi câteva tragedii cu străini. Străinii au murit fie stupid, doar pentru că aveau un număr de Italia, fie pentru că pentru că erau bănuiţi că ar fi terorişti sau călcaţi de tanc. După ei, au rămas câteva nume de pieţe şi străzi. Trei ziarişti au murit la Revoluţia Română din 1989 - Danny Huwe, Ian Henry Perry şi Jean-Louis Calderon.
Un jurnalist sub un tanc Jean-Louis Calderon avea 31 de ani în 1989, două fiice şi o carieră de ziarist obişnuit cu riscurile. Colaborase cu mai multe posturi consacrate de televiziune (printre care „Europe 1" sau „La Cinq"). În noaptea de 22 decembrie 1989, Calderon se afla în Piaţa Palatului din Bucureşti. Prins într-un schimb de focuri, jurnalistul s-a adăpostit în spatele unui tanc. Tancul a fost brusc „atacat", dinspre Comitetul Central al Partidului Comunist, de un ARO, asupra căruia s-a tras intensiv. Se credea că e plin de „terorişti". Panicat de „atacul" maşinii ARO, tanchistul a trecut cu şenilele peste un grup de tineri, printre care şi Jean Louis Calderon. În memoria sa, o stradă mică din Bucureşti (fosta „Alexandru Sahia"), o stradă care duce înspre „Kilometrul zero al democraţiei" - Piaţa Universităţii - îi poartă numele. De asemenea, un liceu teoretic din Timişoara a fost botezat „Jean Louis Calderon".
Cel mai tânăr ziarist mort la Revoluţie Ian Henry Perry era fotoreporter la ziarul britanic „Sunday Times". A fost cel mai tânăr jurnalist ucis la Revoluţie. Avea numai 24 de ani. A murit pe 28 decembrie 1989, când avionul în care se afla s-a prăbuşit aproape de comuna Vişina, judeţul Dâmboviţa. În avion se afla doar el şi echipajul. Cu o seară în urmă, Ian Perry sărbătorise alături de câţiva prieteni reuşitele profesionale din România. S-a speculat atunci că avionul în care se afla Ian, şi care trebuia să ajungă la Belgrad (Iugoslavia), a f