ELENA UDREA ȘI DREPTUL LA REPLICĂ.Jurnalista Ioana Ene Dogioiu de la publicația online Ziare.com a scris, sâmbătă, un articol de opinie despre Elena Udrea. Aceasta din urmă a considerat necesar să trimită un drept la replică la respectivul articol de opinie, în care contrazice unele dintre afirmațiile făcute de ziaristă, scrie Hotnews.ro. Pe blogul său, Cătălin Tolontan intervine în acest caz: Udrea “atacă părerea unui ziarist despre ea! E un caz unic în presă mondială democratică (….) Gestul Elenei Udrea de a striga Incorect! în cazul unei opinii, tradează un reflex antidemocratic mai profund“. Doar că nu este: un precedent a fost stabilit de aceeași Elena Udrea, în cazul unui articol publicat în mai a.c. de ziarul România liberă.
Articolul de opinie al jurnalistei de la Ziare.com, marcat ca atare pe site, se intitulează “Elena Udrea, un om cu principii”.
Elena Udrea trimite din nou un drept la replica pentru opinia unui jurnalist. Tolontan: Gestul Elenei Udrea tradeaza un reflex antidemocratic mai profund
PROIECT. Ministerul Culturii a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe site un proiect de hotărâre a guvernului pentru declararea anului 2014 “Anul Brâncoveanu“, care să marcheze 300 de ani de la martiriul brancovenilor, printr-o serie de acțiuni și manifestări “sub înaltul patronaj al primului-ministru”. Proiectul de hotărâre propune înființarea unui comitet de coordonare, din care, printre alții, fac parte și președinții Radioului și Televiziunii publice – instituții media subordonate parlamentului, nu guvernului. Proiectul de HG nu precizează rolul acestora în cadrul comitetului său o eventuală angajare editorială a SRR și SRTv în “Anul Brâncoveanu”, dar Legea audiovizuală interzice orice ingerință în conținutul lor editorial, scrie HotNews.ro.
Proiectul stabilește doar ceea ce ar trebui să facă, în termeni generali, comitetul: