Momentele sângeroase care s-au petrecut în această perioadă din an, în urmă cu aproape două decenii şi jumătate, ne fac să preţuim mai mult libertatea de care ne bucurăm astăzi.
Mulţi critică şi acum modul în care a "dispărut" conducătorul comunist, Nicolae Ceauşescu. Procesul-mascaradă şi mai apoi execuţia mişelească au fost considerate nedemne. Într-un interviu exclusiv, Jurnalul Naţional a arătat ce s-a petrecut moment cu moment în spatele uşilor închise - cum au fost judecaţi soţii Ceauşescu, cine i-a apărat, cum puteau scăpa de pedeapsa cu moartea şi când s-a stabilit verdictul în dreptul lor.
"S-au deschis uşile, am intrat şi m-am dus să o leg pe ea. Mi s-a spus aceasta atunci, pe loc, de Boeru. Un alt coleg din cei opt, Gheorghe Teodor, a fost chemat ca să îl lege pe el. N-am reuşit singur să o leg, dădea din mâini că suntem copiii ei, că ea ne-a crescut, ceea ce mă făcea să fiu şi mai îndârjit.
Am mai chemat un alt coleg, pe Ştefănescu, şi l-am rugat să mă ajute. Am fost nevoit să-i leg mâinile la spate cu forţa. El a cedat, colegul care l-a luat pe el l-a rugat să-i dea voie să-l lege şi a cedat.
Eu am înjurat-o un pic, eram şi obosit, şi nervos, şi stresat şi-mi ardea mie de spusele ei. L-am rugat pe cel cu camera să filmeze o brăţară foarte masivă de aur, pe care o avea la mână.
Efectiv am luat-o pe sus, eu de o mână, colegul meu de cealaltă, dar mergea pe picioarele ei. Ceauşescu, imediat ce am ieşit din clădire, a început să cânte, destul de tare, "Internaţionala", pe urmă a spus "Trăiască Partidul Comunist Român!" şi în cele din urmă a spus "Istoria mă va răzbuna!". Elena era în urma lui, la vreun metru", a declarat Octavian Gheorghiu.
"Între timp am dat cadavrele jos din elicopter, pe urmă Boeru i-a spus locotenentului că sunt două colete. Se vedea că sunt oameni acolo, erau î