Astazi este Ajunul Craciunului, iar traditia spune ca gospodinele trebuie sa pregateasca preparatele pentru masa de sarbatoare. Unii dintre cei mai tari MasterChefi vin in ajutor si prezinta mai multe retete cu care SIGUR iti vei impresiona musafirii.
Anul acesta, Mehrzad Moghazehi, Maria Secrieriu si Alexandru Cirtu te vor ajuta ca masa ta sa fie cea mai reusita pe care ai preparat-o vreodata. Cei trei au pus la bataie tot ce au ei mai bun si au divulgat, special pentru cititorii CANCAN.ro, cele mai savuroase preparate traditionale.
De curand, Mehrzad si-a deschis primul sau restaurant iranian, la Ploiesti
Mehrzad Moghazehi a revolutionat clasicii carnati si a realizat un preparat deosebit din carne de oaie, porc si vita. Acestia se servesc in perioada Sarbatorilor in restaurantul lui din Ploiesti.
Carnati de oaie, porc si vita a la Mehrzad
"Chintesenta (Pentru 5-6 kg de carnati):
Carne tocata de oaie (din pulpa si piept ) - 2 kg, Carne tocata de vita - 2 kg, Carne tocata de porc (60 % grasime) - 1 kg, Usturoi pista - 130 g, Zeama de oase de vita - 500 ml, Cimbru - 25 g, Nucsoara - 10 g, Piper negru - 10 g, Ienibahar - 7 g, Boia dulce - 15 g, Sare - 40-50 g
Alchimia:
Carnea tocata de oaie, vita si porc se amesteca intr-un recipient mare, se adauga usturoiul pisat, zeama de oase, condimentele si sarea. Se amesteca bine ca sa avem o compozitie omogena. Din compozitie se creaza o chiftea si se proceseaza pe gratar sau in tigaie, pentru proba. Daca gustul este cel dorit, introducem compozitia in frigider pentru cel putin 10 ore. In acest timp, mai amestecam compozitia de 2 ori, dupa care tragem compozitia pe mat. Carnatii se pot pastra in frigider sau intr-un loc racoros si aerisit. Savurare divina tuturor si Sarbatori fericite!"
Mehrzad Moghazehi a pregatit o reteta speciala de carnati, pentru Sarbatori
Si, pentr