"Produsele fast-food sunt intotdeauna bogate in calorii, grasimi, zahar si sare. Unele restaurante inca folosesc uleiuri vegetale hidrogenate pentru a praji. Acestea contin grasimi care pot creste riscul de boli de inima", se arata intr-un mesaj publicat pe o retea interna a companiei si facut public de catre CNBC.
Intr-un alt mesaj o fotografie in care sunt prezentati niste cartofi prajiti si un produs care seamana cu un Big Mac este descrisa drept "o optiune nesanatoasa".
"Desi nu este imposibil, este destul de greu sa consumi mancare sanatoasa atunci cand mergi intr-un restaurant fast-food. In general, ar trebui sa evitati cartofii prajiti. O optiune ar putea-o constitui sandwich-urile cu multe legume. Limitati consumul de branza, bacon si maioneza", se mai arata in mesaj.
In luna septembrie, compania anunta ca va oferi mai multe optiuni “sanatoase” la meniurile sale cele mai populare, lasand consumatorii sa aleaga intre salate, fructe sau legume in locul cartofilor prajiti.
Citeste si:Gafa de proportii a presedintelui francez la TokyoEfectul tiparirii banilor: McDonalds scumpeste preturile cu 20-25%Subway vrea sa deschida 40 de restaurante in patru ani
Compania, intens criticata pentru ca ofera consumatorilor produse cu un continut ridicat de calorii incurajand obezitatea, a precizat ca va oferi meniuri care sa contina salate, fructe si legume in toate cele 20 de piete pe care activeaza pana in 2020. De asemenea, McDonald’s a afirmat ca va include in meniurile destinate copiilor doar apa, lapte si sucuri necarbonatate.
McDonald’s are in Romania peste 3.500 de angajati, permanenti si in regim part time. Reteaua locala numara 65 de restaurante in 21 de orase – 31 de restaurante in Bucuresti si 34 in restul tarii, primind zilnic peste 140.000 clienti.
Compania si-a redus de zece ori profitul in ultimii cinci ani, de la 9 mil.