Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.
Meniul perfect pentru masa de Crăciun este următorul:
150 de grame de friptură de curcan la cuptor
110 grame de piure de castane
100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
15 grame sos de merişoare
Un cârnăcior
80 de grame de cartofi la cuptor
155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită
160 de grame morcovi înăbuşiţi
150 de grame de varză roşie
Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă.
Specialiştii britanici afirmă că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de Craciun într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.
Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.
Sursa: www.doctorulzilei.ro
Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.
Meniul perfect pentru masa de Crăciun este următorul:
150 de grame de friptură de curcan la cuptor
110 grame de piure de castane
100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
15 grame sos de merişoare
Un cârnăcior
80 de grame de cartofi la cuptor
155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită
160 de grame morcovi înăbuşiţi
150 de grame de varză roşie
Ca desert, specialiştii recomandă 28