În decursul lunii decembrie 2013, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava a desfăşurat acţiuni tematice ce au vizat produsele şi serviciile specifice sărbătorilor de iarnă.
Au fost verificaţi 59 de agenţi economici, la 26 dintre aceştia constatându-se abateri, fiind aplicate 13 amenzi în valoare de 37.000 de lei şi 13 avertismente.
Una dintre tematicile de control desfăşurate de CJPC Suceava a vizat calitatea, modul de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă, pe categorii de produse: zaharoase, carne preambalată, ciocolată şi produse de ciocolată, produse de patiserie.
Potrivit comisarului-şef adjunct, Vasile Latiş, „ca principale deficienţe s-au constatat următoarele: etichete incorecte din punct de vedere legal în ceea ce priveşte lista ingredientelor, aceasta fiind incompletă în unele cazuri sau incorectă în altele. De asemenea, s-au mai constatat diferenţe de gramaje a produselor faţă de gramajele declarate sau lipsa preţurilor”.
Cât priveşte tematica de control ce a vizat respectarea prevederilor legale în unităţile de alimentaţie publică şi cazare, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, în cazul a 15 dintre aceştia constatându-se abateri. Comisarii au aplicat şapte amenzi în valoare de 19.000 lei şi opt avertismente. Principalele deficienţe constatate constau în: nedelimitarea conform legii a spaţiului de fumători şi nefumători, listele de meniu incomplete, lipsind informaţiile privind gramajul şi lipsa etichetelor de pe produsele destinate preparării hranei.
În decursul lunii decembrie 2013, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava a desfăşurat acţiuni tematice ce au vizat produsele şi serviciile specifice sărbătorilor de iarnă.
Au fost verificaţi 59 de agenţi economici, la 26 dintre aceştia constatându-se abateri, fiind aplicate 1