Postul b1tv a difuzat în Ajunul Crăciunului un interviu prin Skype cu una dintre vocile de aur din perioada müncheneză a postului de radio Europa liberă, Ioana Măgură Bernard. Absolventă în 1961 a IATC-ului bucureştean, câţiva ani actriţă a Teatrului Naţional din Craiova, Ioana Măgură a devenit, din 1964, crainică a Radioteleviziunii Române.
A lucrat mai întâi doar la Radio, mai apoi la Televiziunea Română unde a făcut un tandem imbatabil cu o altă mare crainică, simbol al instituţiei din Molière sau, mai târziu, din Calea Dorobanţi 191, Sanda Ţăranu.
În aprilie 1964, după ce a prezentat a doua ediţie a Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur”, Ioana Măgură a profitat de o viză turistică spre a nu mai reveni în România. După câteva luni în care a fost crainică la postul de radio Vocea Israelului, Ioana Măgură s-a angajat la Radio Europa Liberă unde a lucrat în calitate de crainică, iar ceva mai târziu şi în aceea de realizatoare a emisiunii Oameni, destine, istorie. Aceasta până la mutarea la Praga a postului, operaţiune încheiată în perioada mai-iunie 1995.
Însă nu persoana Ioanei Măgură a făcut obiectul interviului din data de 24 decembrie 2013, ci evocarea personalităţii soţului ei, Noel Bernard, directorul legendar, cel mai popular director al Serviciului românesc al Departamentului Românesc al Europei libere, de la a cărui moarte, în condiţii niciodată pe deplin elucidate, s-au împlinit la 23 decembrie 32 de ani. Un loc important l-a deţinut în economia interviului prezentarea unei părţi a acţiunilor de dezinformare şi compromitere desfăşurate de Securitatea comunistă, acţiuni al căror “obiectiv” a fost Noel Bernard.
Interviul a reiterat ideile anterior exprimate de Ioana Măgură Bernard în cartea ei Directorul postului nostru de radio, apărută în anul 2007 la editura bucureşteană Curtea veche. Discuţia cu fosta mare voce a Europei liber