Mierea, alcătuită dintr-o combinaţie de zaharuri naturale, poate declanşa modificări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri, afirmă nutriţionistul britanic Mike McInnes.
În urma unor cercetări efectuate timp de mai mulţi ani, Mike McInnes a descoperit că înlocuirea zahărului cu miere în timpul zilei şi adăugarea unei linguriţe cu miere într-o băutură caldă înainte de culcare neutralizează mecanismele cerebrale responsabile pentru pofta de dulciuri, citat de dailymail.co.uk.
Nutriţionistul britanic a pus astfel la punct o dietă cu miere care nu exclude din planul zilnic gustările şi deserturile interzise de obicei în alte cure de slăbire.
Premisa de la care a pornit Mike McInnes pentru conceperea acestei diete este aceea că majoritatea persoanelor care nu reuşesc să slăbească, deşi se supun unor programe draconice de slăbit, consumă prea mult zahăr şi alimente procesate.
"Chiar şi aşa-zisele alimente cu conţinut redus de grăsimi sunt adeseori pline de zaharuri ascunse sau făină albă. Acest lucru înseamnă că nivelul de zaharuri din organism este la cote maxime întreaga zi", afirmă nutriţionistul britanic.
Corpul reglează excesul de zaharuri prin eliberarea de insulină, care o filtrează din sânge şi o depozitează ca grăsime.
Prin urmare, Mike McInnes a stabilit o serie de reguli simple ale dietei cu miere, considerate "reguli de aur", şi care, dacă vor fi respectate, vor duce la pierderea unui kilogram pe săptămână.
- Înlocuiţi zahărul cu mierea
Deşi, în cele mai multe cure de slăbire, alimentele grase sunt considerate duşmanul numărul 1, tot mai multe cercetări au ajuns la concluzia că principalul vinovat pentru obezitate este zahărul, fiecare gram de zahăr consumat fiind metabolizat în două grame de grăsime corporală.
Renunţaţi prin urmare la zahăr şi la îndulcitorii artificiali, inclusiv la alimentel