Există fapte şi poveşti pe care le-ai auzit despre diverse sărbători de la bătrâni. Similar, există diverse poveşti şi mituri legate de Crăciun şi este greu de spus care sunt adevărate şi care nu. Iată câteva fapte religioase despre Crăciun.
1. Xmas, abrevierea
Xmas nu este un cuvânt şi contemporan pentru Crăciun. „X” vine de la „chi”, prima literă a cuvântului Hristos în greacă. Xmas este, prim urmare, o abreviere religioasă, care este folosită de o lungă perioadă de timp.
2. Data Crăciunului
Iniţial, Crăciunul nu a fost sărbătorit ca o mare sărbătoare. Deci, a existat o încercare de a da o anumită dată de naştere lui Hristos, în anul 200 d.Hr. şi diferite grupuri religioase şi diferiţi lideri au venit cu propuneri de date diferite. În cele din urmă, s-a decis să fie 25 decembrie. Această dată era sărbătorită ca naşterea soarelui, aşa că s-a decis că ziua în care s-a născut soarele să fie şi ziua în care Hristos s-a născut.
3. Scena Naşterii Domnului
Vedem în timpul Crăciunului amenajate scene în miniatură care arată momentul naşterii lui Hristos, cu oameni şi animale. De fapt, această scenă a fost dezvoltată în secolul al 13-lea, de către Sfântul Francisc.
4. Tradiţia cadourilor
Schimbul de cadouri de Crăciun, felicitări, băuturi nu este o modalitate modernizată de sărbătorire a Crăciunului. Este o lungă tradiţie vehce, practicată în Roma antică. Iniţial, aceasta a fost interzisă de biserică, dar mai târziu regulile au fost încălcate şi a devenit un mod de viaţă.
5. Despre bradul de Crăciun
Nu a fost ceva ce a fost început de Martin Luther, aşa cum cred mulţi. Totul a început în secolul a VII-lea d.Hr., când un copac sacru a fost tăiat şi prin secolul al XV-lea, oamenii au început tăierea brazilor şi decorarea lor în timpul Crăciunului.
Sursa: apropo.ro
Există fapte şi pove