Marketing-ul a dus în zona clişeului majoritatea cuvintelor care pot fi asociate spiritului colindelor, cântece pe cât de simple pe atât de golite de semnificaţie şi conţinut, mai ales în zona urbană, în preajma sărbătorilor de iarnă.
Mai mult decât atât, „magia”, ”pacea” şi obligatoriu ”vraja” asociate colindelor iniţial, pe drept cuvânt, sunt gonite de ”împachetări” care au făcut din colinde un simplu fundal sonor al lunii decembrie.
Angela Gheorghiu şi o viziune strălucitoare asupra colindelor româneşti
Încercând să lupte cu acest imens clişeu, Angela Gheorghiu alături de Radio România a reuşit să pună împreună parteneri precum Primăria sectorului 3, Centrul cultural Casa Artelor, Fundaţia Angela Gheorghiu, Corurile Madrigal şi Accoustic, Mediapro Music şi Televiziunea Antena 3, finalizând în cursul lunii decembrie a acestui an un proiect discografic şi de concert care a făcut din colindele româneşti nu un mijloc, ci un scop în sine.
Prezenţa Angelei Gheorghiu pe 23 decembrie la finalul sezonului la Sala Radio, cu proiectul O, ce veste minunată !, alături de Orchestra Naţională Radio, Corurile Madrigal şi Accoustic şi sub conducerea muzicală a dirijorilor Tiberiu Soare, Voicu Popescu şi Daniel Jinga va putea fi ascultată de toţi românii în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie de la ora 19.00 la Radio România Cultural şi Radio România Muzical (on-line şi on-air), dar şi la televiziune, la Antena 3, de la ora 23.00.
Un autentic triumf, adus de profilul unic al Angelei Gheorghiu asociat muzicii sărbătorilor de iarnă, a pus punct unui an artistic complex, conferind o strălucire fără precedent scenei de la Bucureşti.
Colindele şi Orchestrele şi corurile Radio România
De-a lungul întregii luni decembrie, ansambluri muzicale ale Radio România (Orchestra Naţională Radio, Corul de Copii Radio, Corul Academic Radio, Big Bandul Radio etc