Arome de iarnă. Vacanța aceasta trebuie să fie despre familie, despre prieteni și despre atmosfera caldă “de-acasă”. Iată câteva cocktailuri pe care le puteți preapara și singuri și care se potrivesc perfect în acest tablou de Sărbători.
Bourbon Ginger
Aceasta este, în mod cert, o băutură de care să te bucuri pe îndelete. Din care sorbi puțin câte puțin în mijlocul unei conversații. Pe care o bei la sfârșitul zilei, când vrei sa te relaxezi alături de cei dragi. Ai nevoie de 2 măsuri de bourbon, o jumătate de măsură de brandy (recomand calvados) și doi-trei stropi de bitter (Underberg). Amesteci ingredientele într-un paharul de bar înalt, cu câteva cuburi de gheața, apoi strecori combinația într-un pahar de martini și decorezi toată povestea cu câteva felii de ginger înfipte într-o scobitoare.
Dark Pedro
Se numește Pedro, de la Pedro Ximenez, strugurele din care este făcut vinul sherry. Pedro este dark pentru că e însoțit de o cantitate apreciabilă de rom negru. Măsurile sunt o parte de sherry la două părți de rom negru. Alături de ele mai adaugi in pahar o jumătate de măsură de brandy, câțiva stropi de bitter și câteva cuburi de gheață. Este o băutură digestivă pentru că are bitter, brandy și sherry, care sunt indeobște niște băuturi care îți stimulează digestia. Romul negru are darul de a crește un pic tăria băuturii și de a-i da mai multă personalitate buchetului de arome. La sfârșit nu uitați să decorați paharul cu o felie de lămâie.
Vin de iarnă
Este o versiune rece a vinului fiert. Vinul roșu se întâlnește cu tăria ușor dulceagă a bourbonului și cu consistența condimentată a lichiorului Drambuie. Este un aperitiv foarte interesant pe care îl văd băut înainte de masa de Anul Nou. Amesteci ingredientele intr-un pahar mare de bar (câte o măsură din fiecare), adaugi câțiva stropi de bitter și