Viata pentru un tanar actor in Romania este grea si foarte putini absolventi ai Facultatii de Teatru si Film reusesc sa profeseze.
Dragos Olaru, absolvent al UNATC, este un caz fericit. A avut norocul sa joace inca din anul 3 la Teatrul Odeon, in proiectul Equus, regizat de Geanina Hergheligiu.
El a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca desi in alte tari tinerii actori pot trai din aceasta meserie, In Romania "se poate, insa dupa ceva timp. Si cred ca se poate daca muncesti si nu cauti neaparat faima peste noapte".
Ragretul sau este ca regizorii romani nu se prea uita la tinerii actori, cei mai multi dintre ei preferand sa lucreze cu actorii pe care ii cunosc.
Dragos Olaru a mai povestit pentru Ziare.com si de unde a venit pasiunea sa pentru actorie, dupa ce a lucrat ani buni in presa, si e explicat si "necesitatea" tinerilor actori de a juca in telenovele.
Cum este viata pentru un actor tanar in Romania?
Grea. Si n-as vrea sa o iei ca o lamentare, dar asa e. Probabil ca acelasi lucru ti-ar spune 99% dintre cei care ies din salile UNATC si ajung pe "piata". Este greu, dar cred ca, intr-un fel sau altul, fiecare are locul lui in meseria asta. Important este sa nu renunti niciodata si, la fel de important, este sa nu intri in panica daca nu reusesti in actorie. Sunt si alte lucruri mai importante pe pamantul asta.
Foarte putini tineri care termina Facultatea de Teatru au norocul sa ajunga pe scena. Cum ai reusit tu?
Ai spus bine noroc. Eu am ajuns in anul 3 de facultate in acest proiect care se joaca la Teatrul Odeon, numit Equus, in rolul Tatalui, dupa ce regizoarea, Geanina Hergheligiu, a lucrat cu mai multi colegi de-ai mei. Au renuntat din diferite motive. Am venit eu si am ramas. Nu stiam la acea vreme ca acest spectacol va iesi din scoala, el fiind un spectacol d