Bucatele traditionale, cozonacul, vinul, sampania – toate acestea iti fac cu ochiul, lasandu-si amprenta pe papilele gustative, dar si pe solduri si abdomen. Nu e de mirare asadar ca toata lumea se ingrasa cu 1-2 kilograme de sarbatori, mai ales ca spiritul festiv de vacanta nu e compatibil cu grijile pentru silueta. Abia dupa Craciun incepem sa regretam excesele culinare, cand constatam ca hainele nu ne mai vin la fel de bine. Cum noul an aduce cu sine planuri indraznete pentru fiecare, cei mai multi dintre noi isi promit ca vor incepe o cura de slabire si ca vor merge la sala din ianuarie, dar uita ca mai intai trebuie sa scape de toxinele acumulate in organism.
De ce e important sa ne detoxifiem
Cand bem prea mult si mancam alimente bogate in grasimi si amidon, sistemul digestiv e afectat. Acumularea de toxine ingreuneaza procesul de digestie, ducand la balonare si constipatie.
De altfel, excesul de mancare face ca stomacul sa devina „lenes“, ceea ce inseamna ca grasimile incep sa fie absorbite in organism, in loc sa fie dizolvate, iar kilogramele se tot aduna. In plus, toxinele ramase de la alcool si alimentele digerate necorespunzator destabilizeaza nivelul PH-ului din corp, fiind acide.
O cura de detoxifiere ne poate ajuta sa eliminam aceste substante daunatoare, impreuna cu parazitii si celulele moarte, restaurand buna functionare a sistemului digestiv. Un alt avantaj al detoxifierii este ca reface flora intestinala, sporind numarul de bacterii „bune“ care sustin digestia. Iata de ce o astfel de cura este recomandata dupa perioadele de excese alimentare. Nu doar ca ne ofera un plus de energie si de vitalitate, contribuind la imbunatatirea sanatatii generale si a dispozitiei, dar si catalizeaza revigorarea organismului si repararea micilor probleme cauzate de alimentatia neadecvata.
Citește restul articolului pe curademiere.r