Mulţi dintre cititorii adevarul.ro au primit de Crăciun gadgeturi. Fie că au fost cu Android, iOS sau Windows, pentru cei neadataţi ele sunt o experienţă total diferită. Am decis să facem un ghid (care nu se vrea exhaustiv) al primei experienţe. Începem cu un device cu Android.
Sfaturile nu sunt pentru cei care au avut deja experienţe cu smarthone-uri, ci pentru cei care sunt la prima atingere. Uneori, trecerea poate fi dificilă şi şocantă.
Un cont de Gmail
Pentru a folosi un terminal Android, mai întâi adăugaţi-vă contul de Gmail. Dacă nu aveţi, trebuie să vă faceţi unul. De asemenea, telefonul sau tableta vă va cere accesul la amplasarea dumneavoastră în spaţiu. Pentru a o folosi cum trebuie, din păcate, trebuie să acceptaţi acest lucru.
Meniul
Android e simplu. Sunt câteva mişcări pe care le puteţi face cu el şi care vă vor duce prin sistem. Ecranul principal conţine scurtăturile către funcţiile esenţiale - telefon, browser, cameră foto, mesaje şi către aplicaţiile cele mai importante. Butonul central din partea inferioară a ecranului vă duce în meniul de aplicaţii.
Trecerea spre dreapta sau spre stânga din ecranul principal vă duce la celelalte ecrane ale sistemului. Veţi avea în standard cinci asemenea ecrane principale pe care le puteţi modifica.
Dacă trageţi cu degetul de sus în jos în partea stângă superioară veţi intra în meniul de notificări. Veţi primi alertele aici. Aceeaşi mişcare, dar în stânga vă oferă meniul de setări.
Google Play Store
Pentru a instala aplicaţii trebuie să accesaţi Google Play Store. Nu vă recomandăm să instalaţi aplicaţii din magazine neoficiale dacă sunteţi la prima folosire a telefonului cu Android, pentru că nu vă veţi putea proteja cu adevărat de viruşi. Pentru a instala o aplicaţia navigaţi stânga-dreapta în magazin şi veţi ajunge în categoriile dorite. De asemenea, puteţi f