Bucureştenii nu s-au abţinut de la bucatele din Târgul de Crăciun de la Universitate. Unde se vede că mai bun e de la altul! Sursa: NICU DÎRDÎIACSursa: NICU DÎRDÎIAC
1 /.
A doua zi de Crăciun, dimineaţa la ora 11.00, Capitala arăta ca un oraş părăsit. Pe Ştefan cel Mare, una din arterele principale şi cele mai aglomerate ale metropolei, abia dacă se strângeau la semafoare trei-patru maşini. La fel pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, Elisabeta şi Calea Victoriei. Ceaţa umedă i-a ţinut pe bucureşteni departe şi de parcuri.
Cişmigiul şi Herăstrăul, Parcul Tineretului sau Grădina Botanică, altădată în zile de sărbătoare - populate cu plimbăreţi dornici să-şi refacă tonusul după ospăţul tradiţional - erau, ieri, aproape goale. Până şi veselul Centru Istoric, cu cârciumile, pub-urile şi restaurantele sale mai mult sau mai puţin de fiţe era gol. Pe Lipscani, Şelari, Gabroveni, Blănari sau Stavropoleos, doar câteva perechi de romantici incurabili se plimbau ţinând-se, tandru, de mână.
Parcă mai bun e cârnatul din piaţă!
Poate cel mai animat loc din Bucureşti a fost Târgul de Crăciun amplasat între scuarul pietruit dintre cele patru statui din faţa Universităţii.
Culmea, bucureştenii ieşiţi la plimbare, deşi sătui de mâncărurile aferente sărbătorii care doar ce a trecut, tot mai pofteau la cârnaţi şi sarmale. "A mers binişor. Într-o oră, de la deschidere, am dat patru cârnaţi. Înainte de Crăciun dădeam, la aceeaşi oră, 12! Lumea se înghesuie la vin fiert, la cinci lei cana!", se laudă Alexandru Albu, de 29 de ani, autointitulat "cârnăţarşef" al cârnăţăriei ambulante, pe roţi de căruţă, parcate fix lângă coada calului statuii lui Mihai Viteazu.
"Românu’ nu se abţine de la cârnaţi… Când am deschis taraba aşteptau deja doi, chitiţi pe ăia picanţi, cu muştar şi varză acră, la zece lei bucata!", mai adaugă cârnăţarul în timp ce perpeleş