România vrea e-guvernare şi portalul care ar trebui să facă acest lucru se numeşte e-România. Numai că este lansat cu o întârziere de doi ani, iar costul total ajunge la peste 50 de milioane de lei. Aici ar trebui să fie adunate toate informaţiile relevante despre şi din ţară.
Site-ul e-România este creat de compania Omnilogic, iar lucrul la acest domeniu a început în urmă cu trei ani. Până în prezent, firma a primit 41 de milioane de lei, iar anul viitor va mai încasa o tranşă de 11 milioane de lei, Totuşi, site-ul nu a fost livrat la timp, atunci când compania a spus că îl va avea gata, iar penalizarea este în cuantum de un milion şi jumătate de lei, notează Digi24.
e-România, cunoscut şi drept „Portalul Democraţiei Participative“, este disponibil din această săptămână la adresa portaleromania.ro şi în curând va putea fi accesat prin intermediul adresei romania.eu. Accesul cetăţenilor şi al administraţiei publice - principalele publicuri ale portalului - se face securizat, atât după înscrierea în portal cu user şi parolă, cât şi fără autentificare. La momentul lansării, portalul e-România oferă 39 de funcţionalităţi principale şi 101 funcţionalităţi derivate.
„De-a lungul timpului, proiectul eRomânia 2 a avut 14 de comisii de recepţie. Omnilogic a finalizat acest proiect în decembrie 2010. Întârzierea proiectului s-a datorat unei lipsei de viziune la nivelul Ministerului pentru Societatea Informaţională. Tot ce s-a realizat din decembrie 2010 şi până în acest moment s-a făcut pe banii Omnilogic. Practic, am refăcut proiectul“, a precizat Gabriel Marin, directorul general al Omnilogic, citat de Monitorul de Suceava.
Conform menirii de forum al democraţiei participative, prin e-România instituţiile publice vor avea posibilitatea de a propune şi genera teme de dezbatere, iar orice cetăţean înregistrat în site va avea posibilitatea de a răspunde