Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” din Arad încheie încă un an de succes. Bibliotecarii nu au închis însă porţile pentru zilele de sărbători înainte de a ne oferi câteva date legate de lectură şi de activitatea desfăşurată în 2013.
Astfel, conform personalului, cele mai citite carţi de la „Secţia adulţi” au fost, în 2013, cărţile pentru tineri. Serii precum „Academia vampirilor”, „Jocurile foamei”, „Instrumente mortale” sau „Cincizeci de umbre” alcătuiesc topul preferinţelor celor înscrişi. Acest lucru nu înseamnă însă că tinerii sunt singurii care citesc, biblioteca fiind vizitată de persoane din toate grupele de vârstă, în special de pensionari, care se remarcă prin constanţa cu care se folosesc de serviciile instituţiei.
Nici „Secţia copii” nu este mai prejos, bibliotecara de aici mărturisind că mulţi copii sunt foarte sârguincioşi, unii dintre ei prezentându-se la împrumut aproape în fiecare zi a săptămânii lucrătoare. Cele mai căutate apariţii pentru copiii mai mici sunt „Însemnările unei puştoaice”, „Jurnalul unui puşti”, „Şcoala fricoşilor”, „Jurnalele vampirilor” şi alte romane fantasy. Cei mai mari preferă „Măicuţele mincinoase”, volumele seriei „Amurg” şi seriile „Instrumente mortale” sau „Jocurile foamei”.
La secţia „Artă şi Multimedia” ni se spune că vizitatorii aleg de pe rafturi în special cărţi legate de arhitectură, design sau istoria picturii. Seria „Istoria artei” de Élie Faure sau volumul „Barocul” din vechea colecţie „Meridiane” se remarcă încă prin frecvenţa cu care sunt împrumutate.
Nu în ultimul rând, personalul de la Biblioteca Judeţeană promite un an cel puţin la fel de bogat în evenimente ca anul care se încheie. Pe lângă cursurile de iniţiere IT pentru seniori (cu şapte serii a câte zece persoane în 2013) sau proiecte care implică copiii (cum ar fi „Romane celebre, ecranizări superbe”, în cadrul căruia copiii vor f