Acţionarii ATE Bank România vor discuta la 7 februarie schimbarea denumirii în Banca Română de Credite şi Investiţii, după preluarea de către Dorinel Umbrărescu a titlurilor deţinute de Piraeus Bank Grecia, trecerea la sistemul de administrare dualist şi vor vota membrii Consiliului de Supraveghere.
Grupul elen Piraeus Bank a finalizat la 19 decembrie vânzarea subsidiarei ATE Bank România către omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, după ce tranzacţia, pentru 93,27% din acţiunile ATE Bank România, anunţată în aprilie, a primit toate avizele necesare.
Piraeus Bank România a anunţat în noiembrie preluarea unei părţi mari a clienţilor din portofoliul ATE Bank România.
Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a semnat în luna aprilie un acord cu Piraeus Bank privind preluarea subsidiarei ATE Bank România, în schimbul a 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din acţiunile instituţiei de credit.
În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, va fi supus aprobării şi actul constitutiv al băncii, modificat şi actualizat în conformitate cu schimbarea structurii acţionariatului, a formei de administrare şi cu hotărârile AGA.
În aceeaşi zi, acţionarii se reunesc şi în Adunarea Ordinară pentru a desemna membrii Consiliului de Supraveghere, numiţi pentru o perioadă de patru ani, şi a aproba remuneraţia acestora pentru exerciţiul financiar în curs, persoanele nominalizate fiind Roxana Moldovan - preşedinte, Ştefan Nanu şi Valentina Şiclovan - membri.
Banca va fi administrată în sistem dualist, de către Consiliul de Supraveghere şi Directorat.
Agenţia MEDIAFAX a scris în octombrie că Marinel Burduja va conduce Banca Română pentru Credit şi Investiţii din poziţia de preşedinte executiv, secondat de Alina Pascu (membru al conducerii ATE), Dorin Badea (fost şef al Trezorerie UniCredit), Gabriel Arsene (fost Raiffeisen Bank) şi Andre