Deputatul PC Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie, după ce a fost prins în flagrant luând mită poate fi arestat. Deputaţii şi-au dat astăzi acordul pentru arestarea sa preventivă, acesta fiind al doilea caz din istoria postdecembristă a Parlamentului, după cel al fostului deputat PDL Mihai Boldea.
Jumătate dintre deputaţi s-au ridicat de la masa de Crăciun, mobilizându-se în plen, cu o întârziere de aproape 40 de minute faţă de ora stabilită, să voteze pro sau contra arestarii preventive a lui Coman.
Din 254 câţi au ajuns la şedinţă, 190 au votat pentru şi 34 împotrivă, restul abţinându-se. Votul a fost secret, cu bile, iar Coman a lipsit. Mândru de rezultat, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a decretat: "se vede că superimunitatea de care vorbesc unii colegi de ai noştrui nu există, Parlamentul nu este scut pentru nimeni", a comentat el justificând votul celor 34 care au fot împotrivă ca "opinie personală"
Dacă liberalii s-au mobilizat în număr mare, de la început, cel mai greu s-au lăsat convinşi PSD-iştii să coboare la şedinţa care depindea de prezenţa lor. Din partea PC, partid care l-a suspendat pe Coman după scandalul de corupţie, dar din care acesta provine, fiind de altfel liderul filialei Buzău, n-au ajuns la vot decât trei parlamentari. "Vom vota pentru încuviinţarea acestei cereri, Parlamentul nu se poate substitui unei instanţe de judecată. Sincer şi călduros La mulţi ani, vă doresc", s-au justificat cei trei conservatori, de la tribună, prin vocea deputatului Aurelian Ionescu.
La mobilizare n-a excelat nici Opoziţia. Dacă UDMR şi PPDD au absentat în masă cu, 2-3 excepţii, PDL-iştii au strâns rândurile doar pe jumătate. "Mai mulţi am fost aseară la petrecerea Elenei", glumeau pe holuri democrat-liberalii, după aniversarea cu fast a Elenei Udrea.
Tot pe jumătate s-au prezentat în Parlament