Siemens, gigantul german de electronică şi inginerie, va începe luna viitoare să producă piese de schimb din metal pentru turbine folosind printarea 3D, devenind primul jucător la nivel mondial din industria grea care va folosi noua tehnologie, scrie Financial Times.
Grupul german va folosi printarea 3D pentru a grăbi viteza cu care se efectuează reparaţiile la echipamente şi pentru a micşora costurile aferente.
În cazul daunelor survenite la turbinele de ardere, spre exemplu, odată cu folosirea printării 3D, timpul necesar reparaţiilor va fi scurtat de la 44 de săptămâni la numai patru.
Decizia Siemens de a folosi printarea 3D vine în condiţiile în care mai multe grupuri industriale, printre care şi General Electric, se gândesc să adopte noua tehnologie
Din 2016, divizia de aviaţie de la General Electric va începe să producă în masă componente de metal folosind printarea 3D. Piesele ar urma să fie folosite la noile motoare ale Boeing 747 Max şi Airbus A320neo.
Companiile de echipamente medicale au fost lideri în domeniul printării 3D de componente de metal, producând piese pentru proteze de şold şi implanturi dentare.
Siemens este prima companie din lume care va produce în masă componente pentru industria grea, conform Wohlers Associates, o firmă de consultanţă.
Una dintre dificultăţile întâmpinate la printarea 3D este durata necesară producerii unei părţi.
“Este un proces de durată. Poţi produce o componentă în aproximativ 10 ore. Dacă ai nevoie de una singură, este rentabil, dar dacă ai nevoie de 10.000 de componente, probabil că este mai util să fie produse prin frezare sau turnare. Eu cred că viteza este cel mai mare obstacol care trebuie depăşit pentru a face tehnologia cu adevărat performantă”, a spus Nicolas Vortmeyer, şeful diviziei de energie de la Siemens.
Siemens, gigantul german de electronică ş