Masa îmbelşugată din Noaptea de Revelion îi poate trimite pe mulţi dintre vrânceni la spital. Acest lucru este confirmat şi de medicii de la ambulanţă, care ne-au spus că în perioada sărbătorilor de iarnă cele mai frecvente afecţiuni sunt cele digestive.
Pentru a preveni situaţiile neplăcute, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea recomandă vrâncenilor să mănânce ponderat şi să evite excesele culinare şi alcoolice. „Recomandăm oamenilor să nu facă abuz de alcool şi de mâncare, pentru că se poate crea o digestie laborioasă, astfel încât să nu se mai poată hrăni normal chiar două zile. Mesele din timpul nopţii nu sunt recomandate, aşa că ar fi preferabil ca oamenii să mănânce de Revelion pe la 9.00 – 10.00 seara, iar la 12.00 noaptea să ciocnească un pahar de şampanie. Mâncarea din timpul nopţii nu este recomandată, deoarece se elimină o substanţă numită acroleină, foarte nocivă pentru sănătate. Ar fi bine ca preparatele din carne să fie făcute la grătar şi nu prăjite. Ar fi bine să nu se facă niciun fel de excese, deoarece pot ajunge pe patul de spital. Dacă se exagerează cu unele alimente, sunt recomandate medicamente ca Triferment, Colebil sau ceaiuri gastrice, hepatice ori pentru colecist“, spun specialiștii DSP Vrancea
De asemenea, persoanele care au anumite afecţiuni sunt sfătuite să urmeze regimul prescris de medici. Astfel, un cardiac ar trebui să mănânce nesărat, dacă are o astfel de indicaţie, şi să asocieze la carne şi peşte, legume şi zarzavaturi cu lămâie. Persoanele cu afecţiuni renale ar trebui să mănânce cu prudenţă ouă şi carne, iar diabeticii ar trebui să consume alimente care nu conţin zahăr. Specialiştii recomandă și consumul de fructe şi legume, alimente care anihilează efectul nedorit al cărnii.
Masa îmbelşugată din Noaptea de Revelion îi poate trimite pe mulţi dintre vrânceni la spital. A