Risipa de alimente şi problema deşeurilor alimentare reprezintă una dintre marile probleme ale lumii moderne, iar anual în România este înregistrată o risipă de alimente de cinci milioane de tone, a declarat Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
În total, anual sunt risipite 1,3 miliarde de tone de alimente, producţia de hrană neconsumată ocupă 30% din terenurile agricole, iar costurile economice (excluzând fructele de mare şi peştele) ajung la 750 de miliarde de dolari, a atenţionat Daniel Constantin.
Europenii aruncă în medie 180 de kg de hrană pe cap de locuitor, iar în România fiecare persoană aruncă 100 de kg de hrană, potrivit ministrului agriculturii, care a menţionat că anul 2014 a fost desemnat de Comisia Europeană drept anul împotriva risipei de alimente.
În România, Crucea Roşie română a demarat în 2009 un proiect prin care colectează alimente pentru a le oferi persoanelor fără venituri. ‘Înainte de a arunca o felie de pâine pentru că nu ne place cum arată, să ne gândim că sunt oameni care mor de foame pentru că nu au această felie de pâine’, a declarat Daniel Constantin.
Sursa: capital. ro
Risipa de alimente şi problema deşeurilor alimentare reprezintă una dintre marile probleme ale lumii moderne, iar anual în România este înregistrată o risipă de alimente de cinci milioane de tone, a declarat Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.
În total, anual sunt risipite 1,3 miliarde de tone de alimente, producţia de hrană neconsumată ocupă 30% din terenurile agricole, iar costurile economice (excluzând fructele de mare şi peştele) ajung la 750 de miliarde de dolari, a atenţionat Daniel Constantin.
Europenii aruncă în medie 180 de kg de hrană pe cap de locuitor, iar în România fiecare persoană aruncă 100 de kg de hrană, potrivit ministrului agriculturii, care a menţionat că