• In ultima zi de Craciun, sunt ieseni ale caror ganduri strabat mii de kilometri • Un dor imens le macina sufletul si inca mai pastreaza un loc liber la masa de sarbatori • Din Bruxelles sunt transmise cele mai emotionante cuvinte, care sa le magaie inima • Adevarate oaze de liniste in inima marilor orase europene reusesc sa mentina identitatea romaneasca
In familia oricarui iesean se resimte in zilele de Craciun un dor care arde mocnit. Stau in jurul mesei dar se gandesc mereu la cei care sunt la mii de kilometri distanta. Multi au primit la inceputul lunii decembrie cea mai trista veste. Parintii, copiii, fratii sau nepotii nu au putut sa se intoarca in casa parinteasca. Au ramas in tari straine si s-au straduit sa pastreze izul sarbatorilor de iarna prin respectarea traditiilor. In zilele de Craciun au mers in singurul loc unde s-a adunat intreaga comunitate romaneasca. Au ascultat Sf. Liturghie de Sarbatoarea Nasterii Domnului si au primit binecuvantarea din partea preotilor, care si-au asumat responsabilitatea de a fi alaturi de romanii de peste granite. In aceste momente, Biserica reuseste sa pastreze cel mai bine identitatea romaneasca si sa fie liantul dintre cei plecati printre straini si familia care a ramas acasa. In parorhia ortodoxa romana "Buna Vestire" din Bruxelles, Belgia, romanii s-au adunat pentru a aprinde o lumanare inainte de a se aseza la masa, in ziua de Craciun.
Oaza de spiritualitate din capitala UE
Neavând, pâna în prezent, un locas propriu care sa serveasca de biserica româneasca, slujbele religioase din duminici si sarbatori au loc cu regularitate într-una din cele mai frumoase biserici din Bruxelles, „Sainte Catherine", în interiorul careia s-a cladit un altar ortodox românesc.
"Sarbatoarea Nasterii Domnului este un eveniment mult indragit de toata suflarea crestineasca si cinstit in chip de