Plenul Camerei a aprobat vineri, prin vot secret cu bile, solicitarea MJ privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, fiind întrunite 190 de voturi în favoarea solicitării procurorilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare. Gheorghe Coman a fost, vineri, la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile, deputatul declarând, la ieşirea din sediul Direcţiei, că va colabora cu procurorii şi se va prezenta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va fi judecată propunerea de arestare preventivă.
Coman nu a vrut să facă alte declaraţii la ieşirea de la DNA, spunând doar că nu a luat bani şi că aşteaptă decizia instanţei.
Bogdan Vlad, avocatul lui Coman, a spus că s-a emis mandatul de aducere pentru a putea fi îndeplinită procedura de luare la cunoşinţă a învinuirilor ce i se aduc clientulu său. Avocatul a precizat că se va prezenta împreună cu clientul său la ICCJ, fără a fi citat.
Avocatul a mai spus că, în faţa anchetatorilor, poziţia procesuală a lui Coman a fost aceea că doreşte să se folosească de dreptul la tăcere.
Direcţia Naţională Anticorupţie a emis mandat de aducere pe numele deputatului, după ce Camera Deputaţilor a încuviinţat, vineri, arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman.
Procurorii anticorupţie nu vor dispune reţinerea lui Gheorghe Coman, mandatul de aducere vizând strict audierea deputatului, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.
Potrivit aceloraşi surse, după ce instanţa supremă va primi propunerea de arestare preventivă a deputatului Gheorghe Coman, ICCJ va trebui să îl citeze, conform procedurii, după care va soluţiona cauza.
Potrivit rezultatului oficial al votului anunţat de la tribuna Camerei Deputaţilor, din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost "pentru" şi 34 "împotrivă".
La şedinţa de plen Gheoghe Coman