Am mai dat niște sfaturi referitoare la prepararea cărnii de vită, mânzat, vițelaici și aici. Nu le mai reiau, vreau doar să subliniez faptul că dacă ai o bucată de carne de calitate corespunzătoare nu prea ai cum s-o zbârcești la gătit, decât dacă ai rămas la epoca “pâine prăjită – ceai – ou fiert”.
Am găsit la “Cora” niște carne de mânzat tranșată și ambalată la modul profesionist, undeva la un preț de 40 – 45 lei/kg (șnițel, vrăbioară, rasol, antricot etc.). Tournedourile sunt de două ori mai scumpe, dar își merită banii, având în vedere că la măcelăriile din piață mușchiul de vită se vinde cu 70 lei/kg. Tournedoul este o porțiune din jumătatea subțire a mușchiului de vită, tranșată în rondele de 2 – 2,5 cm grosime, legată cu sfoară alimentară (pentru menținerea formei) și uneori înfășurată în slănină de porc. Și nu, nu este același lucru cu filet mignon așa cum cred americanii.
Continuare…
Am mai dat niște sfaturi referitoare la prepararea cărnii de vită, mânzat, vițelaici și aici. Nu le mai reiau, vreau doar să subliniez faptul că dacă ai o bucată de carne de calitate corespunzătoare nu prea ai cum s-o zbârcești la gătit, decât dacă ai rămas la epoca “pâine prăjită – ceai – ou fiert”.
Am găsit la “Cora” niște carne de mânzat tranșată și ambalată la modul profesionist, undeva la un preț de 40 – 45 lei/kg (șnițel, vrăbioară, rasol, antricot etc.). Tournedourile sunt de două ori mai scumpe, dar își merită banii, având în vedere că la măcelăriile din piață mușchiul de vită se vinde cu 70 lei/kg. Tournedoul este o porțiune din jumătatea subțire a mușchiului de vită, tranșată în rondele de 2 – 2,5 cm grosime, legată cu sfoară alimentară (pentru menținerea formei) și uneori înfășurată în slănină de porc. Și nu, nu este același lucru cu filet mignon așa cum cred americanii.
Continuare…