Cu doar câteva zile înainte de noul an, fiecare maramureşean se gândeşte ce va pune pe masa de Revelion, în cazul în care va alege să-şi petreacă această noapte în casă. Pe lângă multe alte produse tradiţionale, preparate special pentru sărbătorile de iarnă, nu trebuie să lipsească nici prăjiturile sau tortul. Pentru ca totul să iasă ca la carte, o soluţie potrivită ar fi tortul ciocolatină sau prăjitura ness.
Un tort sau o prăjitură, pe masa de Revelion, poate să facă diferenţa dintre o seară bună sau una perfectă. De aceea, patiserii băimăreni recomandă tuturor să nu uite de momentele dulci din această noapte. Cu mii de prăjituri făcute şi la fel de multe torturi, Dina Borşe este una din specialiştii care lucrează zi de zi în cea mai cunoscută patiserie din Baia Mare. Nu este prăjitură care să nu-i fi trecut prin mână, sau vreo reţetă de care să nu fi auzit, de aceea pentru o masă de excepţie, această ne recomandă un tort „Ciocolatină“. „ Ciocolatina este foarte specială şi anume, are două creme, de ciocolată şi de caise, este un tort foarte bun şi este totodată cel mai cerut de la noi din cofetărie. Are blat de cacao, cum am mai spus cremă de ciocolată şi de caise, iar ornamentele sunt la latitudinea clientului. Este un tort pe care-l facem cu dragoste şi toate torturile făcute aici sunt făcute cu dragoste şi tot ce faci cu dragoste iese foarte bine“, spune Dina Borşe.
În ceea ce priveşte recomandarea specialistului, aceasta spune că oricine poate face acest tort, fiind unul uşor de realizat. „Nu este dificil deloc, cel mai mult durează blatul până batem compoziţia, pe urmă blatul stă la cuptor aproximativ 40 de minute, după care se răceşte şi este porţionat în funcţie de dimensiunea tortului, este însiropat, pusă crema, asamblat şi ornat.
Ingrediente:
Ingrediente blat:
8 ouă, 150 gr zahăr, 150 gr făină, 80 gr u