În septembrie 2012 în Sibiu a apărut prima firmă care se ocupa, contra cost, de supravegherea elevilor, raportând părinților cum stau aceștia cu absențele, notele sau ce probleme mai au la școală.
Desfăşurarea proiectului în județul Sibiu, era o activitate cu scop dublu. În primul rând viza informarea părinților asupra situației reale a copiilor lor şi oferea posibilitatea luării unor măsuri de prevenire a unui colaps educațional școlar al copilului. În al doilea rând activitatea era menită să contribuie la elaborarea unor instrumente cât mai eficiente de informare a părinților pe aceeaşi tematică, instrumente care puteau fi puse ulterior la dispoziţia tuturor celor implicaţi în procesul de formare, educare, supraveghere şi monitorizare a elevilor, fie ei cadre didactice, părinți sau organizaţii neguvernamentale.
Firma - Edu Inspect deschisă la Sibiu de Andrei Neagoe a fost vândută un an mai târziu. Nu pentru că nu mergea, ci pentru că numărul părinților care încheiau contracte sporea și afacerea s-a dovedit mai solicitantă decât credea echipa lui Andrei Neagoe la început.
”În Sibiu am ajuns să am 600 de clienți, Aveam contracte și cu 40 de profesori. Dar deja devenise foarte obositor. Mă sunau noaptea părinții că le lipsesc copiii de acasă, eram într-un stres continuu și după ce am văzut că merge bine am zis că e timpul să o vând și să încerc ceva în alt domeniu”, povestește Andrei.
Sistemul a fost vândut în București, Iași, Cluj, Satu Mare, Brașov și Pitești și în Sibiu unde a fost preluat de altcineva. Sistemul urmărește acum, doar în București, 4.000 de elevi.
O altă idee – imobiliarele
După ce și-a vândut afacerea, inițiatorul ei s-a îndreptat spre piața imobiliarelor.
”Am zis să mă apuc de altceva, am studiat piața imobiliarelor și am văzut că multe imobile rămân blocate, nu se vând pur și simplu. Și am zis să vin