Când vorbim de Sighișoara gândurile ne poartă în trecutul îndepărtat, plin de încărcătura istorică a acestui oraș. Spitalul Municipal Sighișoara, un ansamblu de clădiri monument istoric, ce datează din secolul XIX este parte din istoria orașului și adăpostesc secții medicale unde sunt tratați sighișoreni, locuitori din localitățile învecinate, dar și turiștii aduși de numeroasele evenimente ce au loc aici. În 2014 Spitalul este programat pentru obținerea acreditării, un deziderat pentru care dr. Aurelia Mașca, managerul unității medicale luptă pentru a-l atinge.
Reporter: Privind spre ansamblul de clădiri care alcătuiesc Spitalul Municipal Sighișoara, un complex de monumente istorice, ce datează din secolul al XIX-lea, nu putem să nu ne gândim la cum a început totul…medicina în burgul sighișorean. Ce înseamnă pentru dr. Aurelia Mașca să fie managerul acestui spital?
Dr. Aurelia Mașca: În Spitalul Municipal Sighişoara a fost primul meu loc de muncă de la absolvirea Facultaţii de Medicină, cu o întrerupere de 9 luni. După stagiatură am aparţinut acestui oraş şi spital. Pe lângă sentimentele care mă leagă de oraş consider că a fi managerul unui spital vechi de 117 ani este în primul rând o provocare, o provocare în sensul că un spital din secolul XIX trebuie să funcţioneze la standardele unui spital de secol XXI .
Reporter: De-a lungul timpului suișurile și coborășurile din viața spitalului și-au pus amprenta asupra comunității locale. Cum deservește acest spital populația care i se adresează?
Dr. Aurelia Mașca: Spitalul deserveşte o populaţie de 73.560 din Sighişoara şi teritoriu arondat, fiind la limita a trei judeţe de unde avem adresabilitate şi are un număr de 43 de medici care asigură servicii medicale de calitate.
Reporter: Cetatea medievală a Sighișoarei și nu numai sunt importante puncte de atracție turistică. Spitalul răspu