Scris de Simona Butaru - Peste 27.000 de maşini trec, la orele de vârf, prin Podgoria. Pe străzile paralele cu Revoluţiei şi în zona pieţelor situaţia este similară.
ARAD. Trăim într-un oraş sufocat de maşini, cu o arteră principală pe care la orele de vârf traficul se aglomerează cu până la 100%, un oraş neprietenos cu pietonii şi cu turiştii, cu mari probleme cu locurile de parcare. Cam acestea sunt doar câteva dintre concluziile care pot fi extrase din Planul Urbanistic al Zonelor Protejate – document care va fi supus aprobării consilierilor locali la începutul anului viitor. Planul cuprinde o analiză complexă a mai multor factori din municipiu, precum şi unele soluţii de amenajare a unor parcuri, grădiniţe etc., în zona centrală a oraşului, însă noi ne vom referi aici la dureroasa situaţie întâlnită în traficul din centrul oraşului. Traficul infernal devine mai sufocant cu fiecare an ce trece, ţinând cont că se înmatriculează cu mult mai multe maşini, anual, decât se radiază.
Pentru o mai bună comparaţie, numai în acest an au fost înmatriculate 17.323 de maşini şi au fost radiate doar 9.844 autovehicule. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Arad a mai atribuit, în acest an, 16.671 de autorizaţii provizorii pentru pregătirea documentelor de înmatriculare şi înmatricularea autovehiculelor noi.Podgoria, intersecția-problemă
În amplul document menţionat sunt incluse multe dintre problemele enunţate deja cu câţiva ani în urmă în „Masterplanul de transport şi trafic al Municipiului Arad”.
„Din studiul amintit, ca şi din PUG Municipiul Arad aprobat şi situaţia de fapt ce poate fi observată, problema traficului în zona Ansamblului Urban Arad decurge din supraîncărcarea zonei centrale, respectiv Bulevardul Revoluţiei şi străzile paralele cu acesta: Bulevardul Dragalina, Bulevardul Gen. Vasile Milea, Bulev