Megapetrecerea care, de la un capăt la celălalt al lumii, animă trecerea dintre ani nu va fi pentru toţi românii un prilej de distracţie şi de relaxare.
Pentru mulţi va fi doar o noapte obişnuită, pe care o vor petrece la serviciu, în slujba cetăţeanului.
Agenţii rutieri de la Circulaţie se vor bucura din stradă de focurile de artificii de la miezul nopţii, poliţiştii de la 112 vor întâmpina anul nou în dispecerat, cu telefonul la ureche şi cu ochii lipiţi de monitoarele pe care este desenat Bucureştiul, pompierii vor fi în cazărmi, gata să-i vină de hac oricărui incendiu, iar medicii vor alerga la orice pacient care le va cere ajutorul. Meseria lor: să salveze vieţi
Dintre toţi angajaţii obligaţi să muncească în noaptea de Revelion, medicii sunt, de departe, cei mai solicitaţi.
“Nu e prima dată când lucrez de Revelion, aşa că nu mă plâng. Până la urmă asta ne e meseria, să salvăm vieţi, să fim aproape de oameni atunci când au nevoie de noi”, ne-a declarat Pompilia Moţatu, specialist în medicină generală la Puls. Ea va fi de gardă chiar în noaptea de Anul Nou, alături de colegul ei Ştefan Popescu (foto), ambulanţier.
“De nouă ani, de când lucrez aici, cinci Revelioane le-am prins pe ambulanţă. Petrec Anul Nou cu familia abia dimineaţa, când ies din tură”, ne-a declarat medicul.
Cele mai frecvente probleme ale pacienţilor în noaptea dintre ani sunt cardiace, digestive, biliare, vasculare sau provocate de atacurile de panică. 112, în direct cu nenorocirile
Toate nenorocirile care se vor întâmpla în noaptea de Anul Nou vor fi anunţate la 112. În dispeceratul Poliţiei Capitalei se vor afla, în tura de Revelion, mai mulţi poliţişti care vor prelua toate apelurile şi vor sta cu ochii pe monitoarele pe care este desenat Bucureştiul.
Agentul-şef Greta Henrieta Cârstea va răspunde apelurilor către numărul de urgenţă 112
Printre ace