Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 decembrie 2013 - 12 ianuarie 2014 pentru toate regiunile din ţară.
În Transilvania, în tot intervalul de prognoza vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această regiune şi doar în estul ei se vor înregistra, izolat, câteva nopţi cu ger.
Astfel, se preconizează a se realiza medii pozitive ale temperaturilor maxime ce vor oscila între 2 şi 5 grade şi medii uşor negative ale temperaturilor minime, cuprinse între -4 şi -2 grade.
Între 30 decembrie şi 2 ianuarie nu se estimează precipitaţii, dar în intervalele 3-7 ianuarie şi 10-12 ianuarie temporar vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte.
În Maramureș, între 30 decembrie şi 2 ianuarie vremea se va răci uşor, iar în următoarele 3 zile va reveni treptat la valorile termice de la începutul intervalului. Pe parcursul celei de-a două săptămâni se va păstra acelaşi fond de vreme caldă pentru această perioadă a anului, cu variaţii mici de la o zi la alta ale temperaturii aerului.
În aceste condiţii, temperaturilemaxime se vor situa, în medie, între 3si 5 grade, iar media temperaturilor minime va fi în jur de -3 grade în nopţile mai reci şi apropiată de 0 grade în cele uşor mai calde. Până pe 2 ianuarie nu se aşteaptă precipitaţii, iar între 3 şi 12 ianuarie acestea îşi pot face apariţia în fiecare zi, şi vor fi predominant sub formă de ploi slabe.
La munte, în prima săptămână, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 4 grade spre 1 grad, iar media minimelor nocturne de la -1 la -5 grade.
Ulterior se vor menține aceleaşi medii, cu mici variaţii de la o zi la alta, astfel ca pe întreg intervalul de prognoza vremea va fi caldă pentru această perioadă din an. Până pe 3 ianuarie nu se estimează decât cu totul izolat fulguieli, iar în intervalele