Marea doamnă a muzicii româneşti a vorbit despre farmecul fi lmărilor pentru emisiunile de divertisment de dinainte de 1989 şi despre marii artişti.
Pe îndrăgita artistă Corina Chiriac o vom revedea la "TeleRevelion", pe Naţional TV, în şase ore de program, alături de mari artişti. Cântăreaţa a dezvăluit că există şi o surpriză. "Pentru al doilea sau al treilea an consecutiv, interpretul de muzică uşoară Gabriel Dorobanţu şi-a descoperit vocaţia de a scrie texte comice. Nu le scrie rău deloc şi este un bun actor. Aşa că el, împreună cu Valentina Fătu şi Nae Alexandru, au creat momente vesele care vor face o surpriză plăcută publicului". Legat de noaptea dintre ani, am rugat-o pe Corina Chiriac să-şi reamintească şi de vechile Revelioane.
EVZ: Se spune că programele de Revelion de dinainte de 1989 erau mai atractive. De ce?
Corina Chiriac: Sunt plăcut surprinsă, dar totuşi surprinsă, de faptul că un ziarist din altă generaţie consideră că emisiunile de Revelion de dinainte de 1989 erau mai reuşite. Eu nu pot fi obiectivă şi nu-mi dau seama dacă într-adevăr programele de Revelion erau mai reuşite atunci. Cu siguranţă, erau mai reuşite, dacă erau, pentru că erau în viaţă şi pe scenă artişti mari, cu multă experienţă, care reuşiseră să cucerească publicul "pe bune". În paralel, exista o serie de scriitori de revistă, de estradă. Îmi amintesc de Dan Mihăescu, Saşa Georgescu, Hari Negrim, Mihai Maximilian, Nae Lăzărescu era la început, Amza Pellea îşi făcea singur textele. Exista Tudor Vornicu, care dirija filmările de Revelion în aşa fel încât să nu fie "nici prea, prea, nici foarte, foarte" şi materialele să treacă de Comisia de vizionare. Plus realizatorii de emisiuni, cum era regretatul Titus Munteanu (...). Revelionul nu avea cum să iasă prost.
Cum era la filmări?
Programele se repetau dinainte. Ne întâlneam într-un "burduf" al TVR-ului. Er