Petrecerea dintre ani organizată de cuplul Elena şi Nicolae Ceauşescu avea punctul culminant la 12 noaptea, atunci când se difuza la televizor mesajul de Anul Nou al dictatorului. Masa era bogată în mâncare şi băutură tradiţională.
1 /.
Familia Ceauşescu nu rata nicio petrecere de Anul Nou în care să nu se pozeze cu Moş Gerilă, potrivit fotografiilor din Arhiva Naţională.
Petrecerea din noaptea de Revelion era un adevărat festin, la care participau membrii familiei şi cei mai apropiaţia colaboratori. Ceauşescu, aproape de fiecare dată, invita în noaptea de Revelion pe unul sau doi dintre fraţi.
Mâncărurile tradiţionale erau preferatele familiei. În primul rând sarmalele, piftia, salata boeuf, friptura de porc şi puiul la ceaun. Ceauşescu se dădea în vânt după ciorba de peşte, plachie, dar avea o pasiune pentru saramura de peşte.
Sarmalele, slăbiciunea dictatorului
"Nicolae Ceauşescu nu mânca mult, era cumpătat, dar avea o adevărată slăbiciune pentru sarmale, astea erau marea sa pasiune!", povestea nepoata dictatorului, Mihaela Moraru-Ceauşescu. La aceste petreceri, de băut se nu prea tare (Galbenă de Odobeşti), vişinată şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită.
Elena Ceauşescu mai bea băuturi dulci, gen Campari, dar nu se îmbăta niciodată. La capitolul fructe, pe mesele Ceauşeştilor se găseau mere, portocale şi banane.
Ultimul Revelion, cel din 1988, a fost ca toate celelalte 10 de dinainte. Petrecerea s-a ţinut la Club-Bazin Floreasca. Sala de sport a clubului a fost transformată într-o adevărată pădure. O sută de brazi drepţi şi semeţi, înalţi de patru până la opt metri, au fost trimişi de ocoalele silvice fruntaşe din toate regiunile ţării. Invitaţii au aşteptat sosirea lui Nicolae şi a Elenei Ceauşescu în hol. Când şi-au făcut apariţia, în jur de ora 10, au fost primiţi cu aplauze. Prima parte a serii a fost dedicată telev