Jumătate dintre angajaţii Maternităţii Rădăuţi au fost depistaţi ca fiind purtători ai stafilococului auriu, unitatea fiind închisă din 18 decembrie după ce microbul a îmbolnăvit 18 bebeluşi şi o mamă.
Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat, luni, că după depistarea focarului de infecţie de la Maternitatea Rădăuţi în data de 23 decembrie au fost prelevate probe, care au ieşit pozitive la stafilococul auriu. „Au fost recoltate din nou probe în data de 28 decembrie, au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi urmează să primim informaţii referitoare la situaţia exactă care este acum la Maternitatea Rădăuţi, respectiv dacă aceste probe sunt negative", a spus prefectul.
Sinescu a anunţat că Maternitatea Rădăuţi va fi redeschisă, cel mai probabil, în data de 6 ianuarie. În acest moment maternitatea este închisă, iar toate cazurile au fost preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. În focar au fost depistate 19 cazuri de infecţie, din care 14 au fost spitalizate, iar în prezent mai sunt internaţi în spital doi nou-născuţi, nefiind probleme legate de starea acestora.
"Zece bebeluşi au fost internaţi şi trataţi în Secţia de Chirurgie pediatrică de la Suceava, unul la Iaşi şi câte unul la Rădăuţi şi Siret", a spus Sinescu.
În urma analizelor efectuate, din totalul celor 45 de angajaţi ai Maternităţii Rădăuţi un număr de 22 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus, în 18 decembrie, închiderea temporară a Maternităţii Rădăuţi după apariţia unui focar de infecţie intraspitalicească cu şase cazuri de nou-născuţi care au contactat stafilococ auriu medicilino-rezistent.
Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, preciza că primul caz de infecţie a fost semnalat în 19 noiembrie, dar că instituţia a fost sesizată de epi