Acum trei ani, când a fost uns la şefia Spitalului Municipal, era considerat o "tânără speranţă". Cu două luni în urmă, când era revocat din funcţie, s-a dovedit o decepţie. Explicaţia reevaluării dr. Ovidiu Pop? Descoperirea că lucrase concomitent şi pentru spitalul privat Pelican, căruia i-a atribuit un contract pentru servicii de care spitalul public nu avea nevoie, dar scump plătite.
BIHOREANUL a aflat însă că nu a fost singura decizie luată de dr. Pop în beneficiul patronilor săi din privat: după ce a cumpărat cu bună-ştiinţă materiale de laborator prea scumpe şi prea multe din fondurile Municipalului, a cedat o parte din ele Pelicanului.
Promiţător dezamăgitor
Dr. Ovidiu Pop a fost promovat la şefia Municipalului în 2010, când spitalele orădene au fost transferate de Ministerul Sănătăţii Primăriei. Pus iniţial ca interimar, Pop a fost apoi singurul candidat la concursul de "titularizare" pe post, pentru un mandat de trei ani, până în decembrie 2013. N-a apucat să-l ducă la capăt, în această toamnă stârnind nemulţumirea personalului şi a Consiliului de Administraţie. Motivul? Deşi îl preluase cu excedent de 3 milioane lei, spitalul ajunsese la un deficit de 4 milioane, iar ca să rezolve problema, Pop a propus tăierea sporurilor pentru angajaţii secţiilor cu potenţial de contaminare (TBC, Infecţioase, Anatomie patologică).
Asta în timp ce, de doi ani, membrii CA îi tot cereau să taie cheltuielile inutile. Între ele, şi cele de peste 100.000 lei generate de un contract încheiat de Pop cu Spitalul Pelican în 2011 şi înnoit anual, pentru transportul la laboratorul Spitalului Municipal al probelor biologice (sânge şi urină) recoltate între orele 22.00-06.00 de la fostele spitale (acum secţii) de Pneumoftiziologie, Infecţioase şi Neuro-Psihiatrie.
Preţul contractului dat Pelicanilor pentru transportul probelor biologice era de 3 lei/km p