Sunt de evitat prăjiturile cu cremă şi cele foarte însiropate Tartele, plăcinta cu mere ori cea cu vişine fac parte din categoria dulciurilor mai puţin nocive. „Pentru că au fructe, conţinutul de glucide adus în organism va fi mai mic“, a explicat medicul nutriţionist şi diabetolog Eduard Adamescu. Îngheţata şi prăjiturile cu îndulcitori sunt, de asemenea, de preferat celor însiropate, celor cu cremă sau celor care abundă în frişcă. „Cele cu o cantitate mare de cremă sunt total contraindicate, dacă doriţi să nu luaţi în greutate“, specifică medicul nutriţionist.
Alegeţi cozonacul fără nucă şi cacao
Nici cele cu multă făină, cum sunt cozonacul ori checul, nu sunt o alegere proastă. „Zahărul va fi încorporat de făină şi va fi absorbit mai lent de organism. În acest fel, şi creşterile de glicemie vor fi mai mici“, detaliază nutriţionistul Eduard Adamescu, potrivit doctorulzilei.ro.
Inclusiv pacienţii cu diabet pot profita de o felie de cozonac. „Este de preferat cozonacul care nu are o umplutură foarte consistentă. Alegeţi-l pe cel care nu are foarte multă nucă şi cacao. Conţinutul de grăsime va fi mai redus“, nutriționistul.
O altă idee de-a nutriţioniştilor este să vă preparaţi prăjituri cu gemuri dietetice. „Aceste gemuri sunt recomandate celor cu diabet, dar pot fi o soluţie şi pentru cei care ţin la siluetă“, sugerează medicul Eduard Adamescu. Sunt de evitat prăjiturile cu cremă şi cele foarte însiropate Tartele, plăcinta cu mere ori cea cu vişine fac parte din categoria dulciurilor mai puţin nocive. „Pentru că au fructe, conţinutul de glucide adus în organism va fi mai mic“, a explicat medicul nutriţionist şi diabetolog Eduard Adamescu. Îngheţata şi prăjiturile cu îndulcitori sunt, de asemenea, de preferat celor însiropate, celor cu cremă sau celor care abundă în frişcă. „Cele cu o cantitate mare de cremă sunt total contraindicate, dacă doriţi