Grupul de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” din Pecica a reuşit să selecteze pe proiecte 75 la sută din bugetul disponibil, adică peste 1,82 milioane de euro.
În cadrul Simpozionului GAL „Lunca Mureșului de Jos”, Ilie Cheşa, președintele GAL a prezentat activitatea asociaţiei şi o situaţie referitoare la sumele care sunt disponibile în acest moment şi valoarea proiectelor contractate, ori aflate în selectie. „Nu a fost un an uşor pentru mediul privat și public dar membrii sunt din ce în ce mai activi, iar GAL «Lunca Mureşului de Jos» a devenit tot mai cunoscut în judeţul Arad datorită seriozităţii şi activităţii sale. Conceptul de «grup de acţiune locală» nu mai este o necunoscută şi oamenii au înţeles ceea ce încercăm noi să facem”, declară directorul executiv inginer, Marinela Petran. Reprezentanţii Grupului de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” spun că, în 2013 a reuşit să selecteze 75,54 la sută, însemnând 1.822.543 euro din bugetul alocat, rămânând cu o sumă disponibilă de 622.457 de euro.
În decursul acestui an, GAL-ul cu sediul în Pecica a avut patru deschideri de sesiuni pentru depunerea proiectelor, cu un număr total de 47 de proiecte depuse, dintre care zece au fost contractate, nouă au fost retrase sau neconforme, 20 depuse la OJAPDRP, iar opt proiecte se află la sediul GAL.
GAL-ul are în componenţă un număr de 87 de membri, din care 20 de instituţii publice şi 67 de parteneri reprezentând mediul privat: întreprinderi familiale, SRL-uri, ONG-uri şi asociaţii agricole.
Acesta cuprinde 15 UAT-uri din care 12 comune, un oraş (Pecica) din judeţul Arad, şi două comune din judeţul Timiş, cu o populaţie totală de aproape 70.000 de locuitori şi o suprafaţă de peste 1.300 de hectare.
Grupul de Acţiune Locală „Lunca Mureşului de Jos” din Pecica a reuşit să selecteze pe proiecte 75 la sută din bugetul disponibil,