Revelionul bate la usa, iar gospodinele raman in transa, dupa ce au muncit cu drag si spor pentru masa de Craciun. Evident, la trecerea dintre ani, trebuie sa avem pe masa tot ceea ce ne dorim.
Si pentru ca inspiratia poate fi scazuta in anumite momente, ne-am gandit sa va facem cateva propuneri cu privire la meniul pe care il veti servi de Revelion.
APERITIVUL RECE
Salata boeuf
5 cartofi fierti in coaja, 400 g carne vita, 5 morcovi intregi, un borcan de 800 g gogosari in otet, un borcan 800 g castraveti in otet
Maioneza: 2 galbenusuri fierte, un galbenus crud, o lingura cu mustar clasic, sare, piper, 3/4 litru de ulei, zeama de la jumatate de lamaie.
Mod de preparare: Salata iese mai gustoasa daca facem maioneza in casa. Se amesteca ingredientele cu mixerul si punem ulei putin cate putin, amestecand in aceeasi directie. Vom folosi cam 3/4 dintr-un litru de ulei. Cand mai avem de adaugat putin ulei, ne oprim si turnam zeama de la o jumatate de lamaie, putin cate putin, amestecand continuu. Turnam si restul de ulei si apoi punem maioneza la rece.
Apoi pregatim legumele pentru salata. Fierbem in coaja 4-5 cartofi. Carnea de vita o fierbem separat, cam 300-400g, iar cand e aproape gata adaugam la fiert 4-5 morcovi intregi, curatati inainte de coaja si jumatate de telina. Cand legumele si carnea au fiert, le scoatem din oala si le lasam la racit. Intre timp vom taia cubulete mici castraveti si gogosari in otet, cate un borcan de 800g din fiecare, de preferat din camara proprie. Ii punem intr-un tifon curat si scurgem bine de tot de zeama.
Urmeaza legumele. Cartofii ii decojim si ii taiem cubulete mici, morcovii, telina si carnea urmeaza la rand. Intr-un castron mare amestecam toate legumele taiate cu maioneza, fiecare pune dupa gust, apoi asezam salata pe un platou si o decoram frumos.
Icre
1 lingura de icre sarate,