RETROSPECTIVĂ 2013 a fost anul schimbărilor majore în sportul românesc, zece din cele mai importante federaţii schimbându-şi preşedinţii.
Anul 2013, primul după Jocurile Olimpice de la Londra şi totodată primul din noul ciclu olimpic, a fost anul reformelor în sportul românesc. O parte din aceste reforme au pornit cu schimbarea preşedinţilor de federaţii. Astfel, zece dintre cele mai importante foruri sportive din ţara noastră şi-au desemnat noi conducători. La multe dintre aceste federaţii, noii şefi au adus un suflu tănăr şi le-au succedat în funcţie foştilor preşedinţi, unii dintre ei având câteva mandate consecutive pe poziţii de conducere, fără întrerupere (cazul lui Viorel Păunescu la FR Nataţie).
„Adevărul” a stat de vorbă cu o parte dintre aceşti preşedinţi şi vă prezintă în cele ce urmează care au fost realizările lor în 2013 şi care sunt obiectivele pe care le-au fixat pentru anul viitor.
Boxul aşteaptă un campion olimpic
Tonul schimbărilor a fost dat de Federaţia Română de Box, la finalul lui 2012. Rudel Obreja a plecat cu scandal din fotoliul de preşedinte, lăsându-i locul fostului campion la box profesionist, Leonard Dorin Doroftei. De un an de când conduce federaţia, „Moşu” a bifat câteva realizări importante pentru boxul amator din România, printre care reînfiinţarea „Centurii de Aur”, organizarea unor turnee pentru copii, cadeţi şi juniori şi repunerea României pe harta boxului internaţional, odată cu recunoaşterea lui Doroftei ca preşedinte (n.r. AIBA suspendase Federaţia Română de Box în timpul cât preşedinte a fost Rudel Obreja).
„Obiectivul nostru meu pe termen lung e să scot un campion olimpic. Avem câţiva copii la tineret pe care îi creştem, ei sunt viitorul boxului românesc. De seniori nu sunt mulţumit pentru că ei sunt cu gândul numai la bani, dar banii vin doar dacă munceşti. La anul vrem să înfiinţăm la Slatina