Situaţie dezastruoasă în judeţul Dâmboviţa, unde există trei tipuri de operatori pentru apă şi canalizare, care reuşesc să ofere servicii de apă pentru doar 64,5% din populaţia judeţului şi canalizare pentru aproape un sfert din locuitori.
Gazetadambovitei.ro scrie că în Dâmboviţa, cel mai mare operator este Compania de Apă, prezentă în 45 de localităţi, fiind şi singura care operează servicii de canalizare.
În acelaşi timp, Serviciul Public Judeţean de Apă al Consilului Judeţean Dâmboviţa operează şi el pe servicii de apă în 10 localităţi. În alte 33 de localităţi, apa este pe mâna primăriilor care oferă serviciul, cam după ureche.
Localităţile rurale nu sunt însă deservite, de nici unul dintre operatori în proporţie de 100%.
Ciferele sunt descurajatoare şi în măsura în care Uniunea Europeană aşteaptă de la noi, că până în 2018, în localităţile cu peste 2000 de locuitori, adică în cam toate comunele, populaţia să fie racordată în proporţie de 100% la canalizare, iar această să fie racordată la rândul ei la o staţie de epurare. În oraşe, probelema trebuie rezolvată până în 2015.
Uniunea Europeană nici nu mai pune problema racordului la apă, care se înţelege de la sine că ar trebuie să existe în secolul XXI.
PE ACEEAŞI TEMĂ:
Risipă din banii publici. Angajat al Companiei de Apă Târgovişte: „Cât mai permitem ca aceste şopârle să ne sfideze şi să ne fure pe faţă?“