Administratia Nationalã de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor în intervalul 30 decembrie 2013 – 12 ianuarie 2014, pentru toate regiunile din tarã: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.
Estimarea este realizatã folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Duratã de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tãrii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicatã de aparitie a precipitatiilor.
MOLDOVA
Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã. Între 30 decembrie si 1 ianuarie, media maximelor termice diurne va scãdea usor, de la 3 la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne va oscila în jur de -1 grad. În urmãtoarele douã zile, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime ce vor cre ste spre o medie regionalã de 4 grade, în timp ce media temperaturilor minime va situa între -2 si 0 grade. Ulterior, pânã pe 12 ianuarie, valorile termice vor scãdea usor cu 1…2 grade. Între 30 decembrie si 3 ianuarie doar izolat si trecãtor vor fi burnite sau fulguieli, iar în intervalele 4-7 ianuarie s i 10-12 ianuarie local vor fi precipitatii slabe, mixte.
BANAT
În cele douã sãptãmâni ale intervalului, vremea va fi mai caldã decât în mod obisnuit în aceastã perioadã , iar valorile de temperaturã vor avea variatii destul de mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 5 si 8 grade, iar media temperaturilor minime din aceastã regiune va tinde spre -1 grad în cele mai reci noptii si va fi în jur de 1 grad în cele mai calde. Precipitatiile vor fi în general slabe. Acestea vor fi, între 30 decembrie si 2 ianuarie, sub formã de burnite, iar ulterior vor fi mai ales ploi si