Cu multă pasiune şi dăruire, Mircea Truţă cultivă pepeni dulci şi răcoroşi, pe un pământ binecuvântat. PROFIL
Născut. 08.10.1971, Lovrin.
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea de Vest.
Experienţă. Cultivă pepeni de 15 ani.
Familie. Doi copii.
Roşii sau galbeni, cu sau fără dungi, pepenii lui Mircea Truţă sunt recunoscuţi în orice piaţă din Timişoara datorită gustului unic. Secretul care stă în spatele lubeniţelor dulci şi răcoroase cultivate de Mircea e pasiunea bănăţeanului pentru creşterea fructelor devenite vedete pe timp de vară.
„Acum 15 ani, lubeniţa era, pentru mine, o necunoscută. În timp, ea s-a transformat, însă, într-un drog”, a spus Mircea. Proaspăt intrat într-o familie din Gottlob pentru care cultivarea pepenilor era o tradiţie care trebuia păstrată, bănăţeanul a învăţat care sunt seminţele ce merită plantate, de unde se pot ele cumpăra şi, mai ales, cum poate concura cu fructele aduse din Turcia sau Grecia.
„Investim mult timp în cultivarea pepenilor. Avem un pământ fertil, dar este nevoie de toată dedicarea pentru ca să putem să ne menţinem pe piaţă”, a explicat Mircea Truţă. Astfel, cultivarea lubeniţei a devenit jobul de bază pentru Mircea şi soţia sa.
„Cel puţin zece ore pe zi le dedicăm pepenilor. Culesul, încărcatul, transportul şi livrarea la comercianţi sau în pieţe ne ocupă tot timpul, dar tot ce facem, facem cu drag”, a spus Mircea. Calitatea fructelor pe care le cultivă Mircea a fost uşor observată de timişorenii care i-au devenit clienţi fideli. „Oamenii ne cunosc în piaţă, de ani de zile”, a spus Mircea. „Pot spune că piaţa este ca o familie. Timişorenii care cumpără de la noi ne ştiu familia, iar noi le bucuriile şi greutăţile”, a adăugat bănăţeanul.
Lubeniţă cu etichetă
Mereu proaspătă şi apreciată chiar şi peste hotare,