Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Primăria îi pasează lui Berceanu proiectul metroului de Otopeni

Publicat in Adevarul, vineri 6 martie 2009 ·

Municipalitatea nu mai are bani să finalizeze unul dintre proiectele cu care fostul primar general Adriean Videanu s-a lăudat în 2007. Este vorba despre linia de metrou de la Piaţa Victoriei până la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ Otopeni, pe care Primăria Capitalei vrea acum să i-o paseze Ministerului Transporturilor. Transferul va fi supus votului astăzi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

“Aşa au hotărât consilierii generali în comisii, pentru că noi, ca municipalitate, nu putem să facem investiţii în afara Bucureştiului, iar în momentul de faţă nu avem fonduri să realizăm proiectul”, a declarat, pentru “Adevărul”, directorul Direcţiei de la Transporturi din Primăria Capitalei, Ion Dedu.

El a adăugat că, în ciuda problemelor financiare, municipalitatea nu a renunţat la idea preluării metroului de la Ministerul Transporturilor.

Documentaţia pentru linia de metrou a fost plătită de către Primăria Capitalei si, potrivit acesteia, investiţia pentru 15,79 kilometri de linie, 19 staţii şi un depou ar presupune peste un miliard de euro. Durata de realizare a investiţiei a fost estimată la şapte ani.

Articolul in Adevarul >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Mii de botoșăneni vor intra în șomaj tehnic, dar apar DIFERENȚE între bugetari şi privaţi

Botosaneanul acum 19 minute
Guvernanții au anunțat deja că vor lua şi faţă de bugetari măsuri similare celor luate în mediul privat, privind șomajul tehnic.

Angajat al Ministerului Justiției, infectat cu noul coronavirus

HotNews acum o ora
MInisterul Justiției a anunțat, joi, printr-un comunicat de presă, că unul din angajații săi a fost confirmat cu COVID - 19. Persoana în cauză lucrează la departamentul de buget finanțe și nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3

Primăria Capitalei a început tratamentele de combatere a ţânţarilor şi căpuşelor din Bucureşti

Adevarul acum 48 minute
Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat, joi, campania de combatere a căpuşelor şi larvelor de ţânţari din Capitală.

In sfarsit o veste buna! Dacia reia activitatea în două faze: pe 21 aprilie și 4 mai

Ziarul de Iasi acum o ora
Uzina Dacia își reia activitatea de producție în două faze, potrivit unui anunț al administrației către angajați, confirmat de surse guvernamentale. Astfel, pe 21 aprilie (două zile după Paște) se reia activitatea la Uzina Mecanică și Șasiuri cu 250

CNAIR: Emiterea rovinietei va funcţiona cu întreruperi până pe 12 aprilie

Adevarul acum 48 minute
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că, până duminică, pot apărea întreruperi în serviciul de emitere rovinietă şi peaj, ca urmare a unor intervenţii de mentenanţă la sistemele informatice.

Facebook anunță că funcția Community Help este acum disponibilă și în România. Utilizatorii pot să le ofere sprijin celor afectați de COVID-19

HotNews acum 3 ore
​Facebook anunță că funcția Community Help este acum disponibilă și în România. Noua funcție, adaptată pentru situația actuală, este gândită pentru a facilita procesul prin care oamenii pot găsi sprijin, le pot oferi ajutor celor din jurul lor care

eMAG anunță că pune la vânzare peste 7 milioane de măști de protecție. Prețul unei cutii de 50 de bucăți este 146 lei

HotNews acum 28 minute
​Peste șapte milioane de măști de protecție vor fi disponibile începând de astăzi pe eMAG, anunță compania, care adaugă că măștile sunt disponibile în seturi de 50 de bucăți. Pentru că interesul este extrem de mare, dar și în scopul prevenirii revân

Producţia maşinilor Dacia, la Mioveni, repornită în luna mai

Jurnalul acum o ora
Producţia de maşini în uzinele Dacia de la Mioveni va fi reluată la începutul lunii mai. După Paşti, se reia activitatea în Uzina Mecanică şi Şasiuri. Joi, sindicaliştii din uzinele Dacia de la Mioveni şi reprezentanţii patronatului au semnat un aco

Alexandru Rafila: Nu orice mască ajută împotriva coronavirusului. Metoda eşarfa este ineficientă

Romania TV acum o ora
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat la RFI că nu orice fel de material poate fi folosit eficient pe post de mască împotriva coronavirusului.

Isaiah Chapman, luptător de MMA, împuşcat mortal în faţa casei sale. Avea 30 DE ANI

Romania TV acum 59 minute
Isaiah Chapman, luptător MMA în promoţia Bellator, a fost împuşcat mortal în faţa casei sale, în oraşul Akron din Ohio (SUA).

Vremea

București
acum

21°
joi

15°/23°
vin.

11°/23°
sâm.

10°/14°
dum.

8°/18°
Iasi
acum

21°
joi

14°/22°
vin.

8°/17°
sâm.

5°/14°
dum.

5°/16°
Constanta
acum

21°
joi

11°/22°
vin.

9°/19°
sâm.

8°/13°
dum.

7°/13°
Cluj-Napoca
acum

19°
joi

10°/20°
vin.

7°/17°
sâm.

5°/15°
dum.

5°/17°
Timisoara
acum

20°
joi

12°/23°
vin.

8°/20°
sâm.

7°/17°
dum.

6°/18°

Editoriale