Ingrediente (pentru 6 portii): 1,5 kg rata, 120 ml ulei, 120 kg ceapa, 120 g morcovi, 60 g telina, 60 g faina, 100 g pasta tomate, 100 ml vin, 150 g masline, lamaie, sare, piper, cimbru, foi de dafin dupa gust.
Preparare: rata, curatata de pene, se trece prin flacara (pentru eliminarea tuleielor), se spala, se scurge, se portioneaza si se inabusa cu 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de apa. Cand bucatile de carne sunt gata se scot si se aseaza in alt vas. Ceapa si zarzavatul curatat, spalat si taiat marunt se inabusa in grasimea ramasa de la prajitul carnii, adaugand si restul de ulei. Faina se desface cu apa si se adauga in vasul cu zarzavat, amestecand componentele. Cand sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate dizolvata in supa sau in apa, foile de dafin, cimbrul, piperul si lasam sa fiarba inca circa 30 de minute. Dupa fierbere, componentele se paseaza prin strecuratoare, iar sosul obtinut se toarna peste bucatile de rata si se fierbe totul 45-60 minute. Maslinele se inteapa, se oparesc si apoi se trec prin jet de apa rece si se adauga in vasul cu carne. Se pune apoi vinul si se mai lasa sa clocoteasca un pic. La servire se adauga o felie de lamaie la fiecare portie.
Ingrediente (pentru 6 portii): 1,5 kg rata, 120 ml ulei, 120 kg ceapa, 120 g morcovi, 60 g telina, 60 g faina, 100 g pasta tomate, 100 ml vin, 150 g masline, lamaie, sare, piper, cimbru, foi de dafin dupa gust.
Preparare: rata, curatata de pene, se trece prin flacara (pentru eliminarea tuleielor), se spala, se scurge, se portioneaza si se inabusa cu 1/2 din cantitatea de ulei cu adaos de apa. Cand bucatile de carne sunt gata se scot si se aseaza in alt vas. Ceapa si zarzavatul curatat, spalat si taiat marunt se inabusa in grasimea ramasa de la prajitul carnii, adaugand si restul de ulei. Faina se desface cu apa si se adauga in vasul cu zarzavat, amestecand componentele.