Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Cowboy-ii României vor să oprească livrările de lapte

Publicat in Adevarul, marți 23 octombrie 2007 ·

Crescătorii care deţin între 1 şi 3 vaci cer subvenţii de 300 de lei pe cap de animal Sindicaliştii şi membrii asociaţiilor de crescători de vite au venit ieri, la Bucureşti, pentru a

Crescătorii care deţin între 1 şi 3 vaci cer subvenţii de 300 de lei pe cap de animal

Sindicaliştii şi membrii asociaţiilor de crescători de vite au venit ieri, la Bucureşti, pentru a cere subvenţii agricole în favoarea fermelor mici, cu mai puţin de trei vaci. Ei ameninţă că vor opri producţia, ceea ce ar însemna dispariţia a 80% din laptele livrat centrelor de colectare.

Principala solicitare a protestatarilor se referă la acordarea unei subvenţii pe cap de animal de 300 de lei, în cazul fermierilor care au cel mult două animale. Preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România, Costel Caraş, consideră că este o <> lipsa acestor subvenţii, pentru că fermele cu 1-2 animale reprezintă 93,12% din totalul celor existente în România.

De asemenea, pentru crescătorii de bovine de rasă, sindicaliştii cer un sprijin financiar de 1.000 de lei pe cap de animal. Totodată, sindicaliştii vor ca Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) să efectueze plăţile în cel mult 30 de zile de la depunerea dosarului.

Metodologie nouă pentru cota de lapte

Sindicaliştii mai solicită şi clarificarea activităţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în privinţa crotalierii animalelor. În ceea ce priveşte cota de lapte, sindicaliştii cer eliminarea reţinerii de 30% la vânzarea de cotă, dar şi modificarea metodologiei.

Astfel că fermierilor care realizează sub 70% din cotă ar trebui să nu li se diminueze acest drept, aşa cum prevede legea în prezent, ci ei să fie penalizaţi doar dacă obţin sub 45% din cotă.

Şefii ministerului nu dau "declaraţii cu cifre"

Preşedintele Agrostar, Ştefan Ni

Articolul in Adevarul >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Masca, obligatorie în mai multe spații deschise din municipiul București

Ziua Constanta acum 46 minute
Instituția Prefectului- Municipiul București anunță că, astăzi, 03.08.2020, ora 16.00, s-a desfășurat şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. În temeiul prevederilor art. 23 din Ordonanţa de Urgenţă a G

120 de cazuri noi de COVID-19 şi nouă decese, înregistrate în R. Moldova

Adevarul acum 4 ore
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 25.482, după ce luni, 3 august, au fost confirmate alte 120 de cazuri, în urma procesării a 537de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, nouă pacienţi au pierdut lupta cu COVID-19.

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei părăseşte definitiv ţara, după acuzaţiile de corupţie

Libertatea acum 43 minute
Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, bănuit de fapte de corupţie, a decis să părăsească ţara, a anunţat luni Casa Regală de la Madrid, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru, despre creşterea numărului pacienţilor la ATI: “Pregătim o a treia sau a patra linie”

Libertatea acum 32 minute
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a arătat, luni, îngrijorat de creșterea numărului de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă, dezvăluind, la Digi 24, că pregătește o a treia sau a patra linie care să poată prelua noile cazuri.

Ministrul Sănătăţii: „A crescut încrederea în faptul că suntem puternici, de noi nu se poate prinde nicio boală”

Adevarul acum 28 minute
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru consideră că încrederea românilor în autorităţi nu a scăzut neapărat, ci mai degrabă observăm o creştere a încrederii românilor în faptul că sunt puternici, iar coronavirusul nu se poate atinge de ei.

Polițist lovit de un șofer nervos, prins fără centură și trusă de siguranță

Press Alert acum 38 minute
Un bărbat de 31 de ani a fost încătușat după ce, nervos că a fost prins la volan fără a purta centura și trusa de siguranță, a lovit, intenționat, un polițist, în tibie. Polițiștii Biroului Rutier Petroșani au oprit, luni, în trafic un bărbat în vâr

Anunţ de ultimă oră! Violeta Alexandru: "Pensiile vor creşte de la 1 septembrie"

Romania TV acum o ora
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat luni că pensiile vor creşte "cu siguranţă" de la 1 septembrie, fără a preciza însă şi procentul de majorare. Ministrul a spus că se fac "mai multe scenarii" în acest sens. 

Ministerul Sănătăţii Peste 25.000 de flacoane de Remdesivir pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din România

Ziua Constanta acum 3 ore
România va primi 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în trei tranşe, pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 eligibili, în cadrul contractului finanţat şi semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, anunţă, luni, Minis

Regele emerit Juan Carlos I a anunţat că  părăseşte Spania. Cum îşi motivează decizia

Adevarul acum 20 minute
Regele emerit Juan Carlos I a transmis luni o scrisoare regelui Felipe VI prin care l-a anunţat că a hotărât să părăsească Spania, o „decizie cântărită”, a anunţat Palatul Zarzuela, citează TVE.

Noile reguli CNAS pentru acordarea de concediu medical persoanelor aflate în izolare sau în carantină

Libertatea acum 2 ore
Persoanele care s-au aflat în carantină și în izolare până la data 21 iulie primesc certificat de concediu medical eliberat de medicul de familie, iar cele care au intrat în carantină, respectiv izolare după această dată, li se eliberează actul de c

Vremea

București
acum

27°
lun.

22°/27°
mar.

17°/32°
mie.

18°/33°
joi

19°/33°
Iasi
acum

26°
lun.

21°/26°
mar.

16°/29°
mie.

15°/30°
joi

16°/31°
Constanta
acum

24°
lun.

22°/24°
mar.

21°/26°
mie.

21°/27°
joi

23°/27°
Cluj-Napoca
acum

26°
lun.

20°/26°
mar.

16°/29°
mie.

17°/29°
joi

16°/27°
Timisoara
acum

27°
lun.

23°/27°
mar.

20°/32°
mie.

20°/27°
joi

19°/28°

Editoriale