100 g unt, 7-8 sardele (din conserva cu ulei), 300 g branza de vaci, 1 cescuta ulei, boia de ardei iute Kotany, zeama de lamaie, o ceapa mica, sare, piper.
Se freaca untul cu sardelele (sfaramate in prealabil cu furculita), se adauga branza apoi ulei putin cate putin. Se amesteca in continuare, incorporand si restul elementelor de mai sus.
Stii care sunt cele mai potrivite condimente pentru meniurile pe care le pregatesti?
Pentru salate: coriandru, chimen, menta, hasmatuchi, creson, usturoi;
Pentru ciorbe: leustean, patrunjel, chimen, telina, hasmatuchi;
Pentru panificatie: susan, chimen, mac, maghiran, anason, vanilie;
Pentru carne: busuioc, hrean, tarhon, usturoi, cimbru, creson, salvie, ienibahar;
Pentru peste: rozmarin, creson, hrean, menta, usturoi, salvie.
Pentru legume: busuioc, creson, patrunjel, chimen, cimbru.
Pentru dulciuri: mac, menta, anason, scortisoara;
Pentru ceaiuri: iasomie, levantica, petale de trandafir, salcam.
100 g unt, 7-8 sardele (din conserva cu ulei), 300 g branza de vaci, 1 cescuta ulei, boia de ardei iute Kotany, zeama de lamaie, o ceapa mica, sare, piper.
Se freaca untul cu sardelele (sfaramate in prealabil cu furculita), se adauga branza apoi ulei putin cate putin. Se amesteca in continuare, incorporand si restul elementelor de mai sus.
Stii care sunt cele mai potrivite condimente pentru meniurile pe care le pregatesti?
Pentru salate: coriandru, chimen, menta, hasmatuchi, creson, usturoi;
Pentru ciorbe: leustean, patrunjel, chimen, telina, hasmatuchi;
Pentru panificatie: susan, chimen, mac, maghiran, anason, vanilie;
Pentru carne: busuioc, hrean, tarhon, usturoi, cimbru, creson, salvie, ienibahar;
Pentru peste: rozmarin, creson, hrean, menta, usturoi, salvie.
Pentru legume: busuioc, creson, patrunjel, ch